השלמת בגרויות לחיילים ונגדים במכללה הטכנולוגית של בה"ד 7
כולנו מודעים לחשיבותה של תעודת הבגרות הנכספת: תנאי סף וכרטיס הכניסה להמשך לימודים אקדמאיים ולשוק העבודה המודרני. לראשונה, מציעה המכללה הטכנולוגית של בה"ד 7 באגף התקשוב וההגנה בסייבר מקפצה לאזרחות לחיילים ונגדים אשר זקוקים לכך, בקורס מרתק וחדשני.
"הרעיון נבע ממסלול שרץ כבר מספר שנים בחיל החינוך שבאגף כוח האדם", מספר מפקד המכללה הטכנולוגית, רס"ב פיני אילוז. "נחשפתי לפרויקט דומה של חיל החינוך בעקבות צירים משותפים שבהם אנו עובדים, ורציתי שזה יקרה גם אצלנו".
השבוע מתחילים 15 נגדים מכל יחידות אגף התקשוב בדרג הנפרש קורס השלמת בגרות במקצוע המתמטיקה ברמת 3 יח"ל. במקביל, נפתחות שתי כיתות תג"ת (תעודת גמר תיכון) ברמות שונות. בכיתות אלו 30 חיילים מכלל יחידות צה"ל ילמדו 10 מקצועות ליבה שונים ויסיימו 12 שנות לימוד מלאות.
"התאמנו את שני הקורסים כך שיהיו נוחים לחניכים", מסביר מפקד המכללה הטכנולוגית, "הם יוכלו לקיים את אורח החיים הספציפי שלהם בהקשר לאתגרים אותם הם חווים ביום-יום, תוך כדי הלימודים. הציפייה היא שבעוד שנה-שנתיים יירשמו הנגדים לאקדמיה, לתואר הנדסאי, ואת החיילים נראה באוניברסיטאות והמכללות האזרחיות. זו הדרך שלנו להקנות להם לימודים המפתחים להם את היכולת, גורמים להם לחשוב אחרת ולפעול אחרת".
משך שני הקורסים 5-6 חודשים, כאשר בסופם ייבחנו החניכים בבחינות רשמיות של משרד החינוך ויקבלו את התעודות אליהן הם ראויים כבר במאי 2021. "צה"ל הוא צבא העם וכור היתוך," מפרט רס"ב פיני אילוז, "מלבד מטרתו הראשונה, שהיא הגנה על המדינה, יש לו גם אחריות כלפי המשרתים - להקנות הזדמנויות לכולם להתפתח, להתקדם ולהצליח, וליצור שוויון שמנגיש את הלימודים לכולם".
"נפלה בידנו הזכות לקחת אוכלוסייה כזו או אחרת שלא הצליחה בעבר בתחום מכל מיני נסיבות, ולהוקיר להם תודה על ששרתו את השירות המלא ותרמו את התרומה הייחודית שלהם למדינה", הוא מוסיף, "אנחנו מפתחים אותם לקראת כניסתם לעולם האזרחי, בראייה של מתן האפשרות להשתבץ בחברה עם יותר דלתות פתוחות והזדמנויות בהקשר האקדמי".
אספקט נוסף של ייעוד המכללה הטכנולוגית בבה"ד 7 הוא לפתח את משרתי אגף התקשוב, בעיקר את הקצינים והנגדים, בציר הפיקודי, המקצועי והאקדמי. בציר הפיקודי, מציעה המכללה קורסים בנושאים ניהוליים על מנת להביא לידי מימוש את הפוטנציאל הפיקודי הטמון בכל אחד ואחת, ביניהם קורס כניסה לקבע, אוטומציה וניהול משימות, סטורי-טלינג ועוד.
בציר המקצועי ניתן מענה לאנשי הקבע של החיל בדמות קורסים מתקדמים באפיקים הטכנולוגיים, החל מעולם הרשתות ועד לעולם התוכנה והסייבר. בציר האקדמי, מלבד מסלול השלמת הבגרויות, מוכשרים מידי שנה נגדים וקצינים במתכונת תוכ"ש לתואר בהנדסת אלקטרוניקה והנדסת תעשייה וניהול, תפקידים אשר מפתחים את המשרת ומחברים אותו יותר לתפקידו בשטח.
"המכללה הטכנולוגית בשנים האחרונות מפתחת ומתפתחת לא רק בעולם הפיזי, הלימוד הפרונטלי, אלא גם בעולם הדיגיטל", מתגאה מפקד המכללה, "היום כל חייל יכול לצרוך מידע דרך האתר שלנו, וגם להגיע פיזית, לבחירתו. היא פתוחה במגוון נושאים ומתאימה את עצמה עבור החניך. היא מתקדמת בכל עולמות הלמידה שלה ודוגלת בשיטת למידה מותאמת אישית, הן בדיגיטל והן בקורסים המועברים פיזית, כך שהיא מעניקה מענה לכל האוכלוסיות באגף ובצבא".