הצצה לבית הספר להגנה בסייבר

מתקן ההדרכה והאימונים להגנה בסייבר של בה"ד 7 הוא אחד הפרויקטים המשמעותיים של אגף התקשוב בשנים האחרונים, שנועד להעלאת הכשירות המבצעית והיכולת ההדרכתית של החיל בתחום ההגנה בסייבר

15.12.16
מערכת אתר צה"ל

מטרת ההכשרות בבית הספר להגנה בסייבר היא עיבוי מערך ההגנה בסייבר מרמת הפיקוד ומטה תוך מיצוב בית הספר כמוקד ידע כלל צה"לי בתחום. בית הספר מעורב בכל תהליך ההכשרה, החל מיצירת מערכי שיעור "מבוא לסייבר" לכל קורס יסוד בבה"ד, דרך סדנאות סייבר להכשרות הקצונה והשלמות החייליות וכלה בהכשרות לקורסים בכירים כדוגמאת קורס פו"ם, מח"טים, מאו"גים ומב"ל.

למרות היותו חלק מבה"ד 7, שעבר לקריית ההדרכה בדרום הארץ, הוחלט למקם את בית הספר במרכז הארץ ב"מחנה גדעונים". בית הספר מהווה סמכות מקצועית, אך לא את הסמכות הפיקודית לחניכים. כך למשל, צוערים ממגמת הסייבר של ההשלמה הטכנולוגית אשר מגיעים לבית הספר הם תחת פיקודו של מפקד ההשלמה (רס"ן) ולא תחת בית הספר.

בית הספר כולל מבנה אחד המחולק למספר אזורים כשהמרכזיים בהם הם: כיתת המגן-תוקף המתקדמת בעולם, אולם הרצאות חדשני ותערוכת יכולות תקשובית.

 על אף המשמעות ההדרכתית והמבצעית של הפרויקט, הוקם מתקן ההדרכה בעלויות נמוכות במיוחד ביחס לפרויקטים דומים הקיימים בעולם, זאת בהתאם לעמידה בתכנית התקציבים הרב שנתית.  

עם בניית בית הספר, נוספו גם מקצועות שיעמיקו וימקצעו את הפעולה בהגנה סייבר, כמו למשל, תפקיד חוקר בסייבר. "תפקיד החוקר יעמיק בתחום הזיהוי ברשתות מה שיגרום לקפיצת מדרגה נוספת״, אומרים בחיל.

צוות ההדרכה מורכב מחיילים בעלי רקע מתחומי המחשוב, הסייבר ועולם הדרכת התקשוב, שבראשם עומדת רמ״ד, קצינה בעלת רקע צבאי תקשובי ומבצעי עם הכשרה ממוקדת בתחום הסייבר. בית הספר יכשיר חיילים מחילות שונים, במסגרת השתלמויות בהתמקצעות תקשובית ובפרט בתחום הסייבר - כל אחד בתחומו.