המיונים למש"קי דוברות ולרכזי רשתות
לתפקידים אלה יש שני מועדי מיון בשנה, בחורף (בסביבות ינואר) ובקיץ (בסביבות יולי), עם שלושה מחזורי גיוס בשנה.
שלב א'
שלב המיונים הראשון הוא גם שער הכניסה למערך דובר צה"ל, שם למעשה מקבלים המתמיינים הזדמנות שווה להוכיח את הידע הכללי שלהם בנושאים שונים. ביום זה, יוסבר בהרצאה נרחבת מהו מערך דובר צה"ל יחד עם פאנל חיילים ממגוון תפקידים שונים, שיענו על כל השאלות בנוגע לתפקיד. לאחר מכן יתקיימו מבחנים עיוניים בנושאי ידע כללי, אקטואליה, תקשורת, עולם הדיגיטל וכן מבחני רמה בשפה.
שלב ב'
מבחן הידע הכללי של השלב הראשון נבדק, ובתוך שבועיים יקבל כל מועמד שעבר אותו בהצלחה זימון לשלב ב' של המיון. בשלב זה ייבחנו היכולות האישיות באמצעות תחנות שונות כמו ריאיון אישי וסימולציות חברתיות (תרגיל היכרות בסיסית וסימולציות הבוחנות דינמיקה קבוצתית), בהן יוכלו המתמיינים להוכיח את עצמם ואת הנכונות לתפקיד. מועמדים שיעברו גם את שלב ב' בהצלחה יזומנו לתחקיר ביטחוני.
מה צריך להביא איתי?
- תעודה מזהה
- זימון למיון
- כלי כתיבה
- אבחון דידקטי/פסיכולוגי/פסיכו-דידקטי (לבעלי הקלות במבחנים)
האם אני מתאים למיונים?
אל המיון מזומנים מדי שנה תלמידים בכיתה י"ב או י"ד שעתידים להתגייס בעונת הגיוס הבאה.
תנאי סף
הנתונים הנדרשים לקבלה לתפקיד (מש"ק דוברות ורכז רשתות חברתיות), הם פרופיל 25 ומעלה, קב"א 51 ומעלה, דפ"ר 60 ומעלה ועבור בנות גם ציוני מא"ה של 2 ומעלה בניהול וארגון ו-3 ומעלה בעיבוד מידע. התפקיד אינו פתוח עבור בנים המיועדים ללחימה. אם מכלול הנתונים האישיים מתאים, יופיע התפקיד בשאלון ההעדפות האישי. על מנת לקבל זימון למיון, יש לדרג אותו בעדיפות גבוהה.
תהליך ההכשרה
לתפקיד אין צורך בניסיון מקצועי קודם, אלא רק בידע כללי ובסקרנות. בתום כלל שלבי המיון, המתקבלים יעברו טירונות במשך כשבועיים וקורס באורך שמונה שבועות במחנה "גדעונים". שם, יילמדו הכול בנושאי תקשורת, דוברות, ניו-מדיה, אינטרנט ועוד. השיבוץ למגוון תפקידי המערך מתבצע רק בסיום הקורס.