האם הציוד שלכם תקני ומגן עליכם כראוי?

קיבלתם בתחילת המלחמה ציוד בתרומה? כאן תוכלו לבדוק בקליקים בודדים אם הוא באמת מגן עליכם. הזינו את פרטי הלוח הקרמי, הקסדה או משקפי המגן באתר החדש של זרוע היבשה והחט"ל, וגלו: האם הוא תקני, או שעליכם להחליף אותו ביחידה בהקדם. כך זה עובד

09.12.24
שירה הלמן, מערכת את"צ

התגבור המאסיבי של כוחות צה"ל במלחמה, הביא איתו שימוש בהיקף חסר תקדים בכל הנוגע לציוד מיגון. צה״ל מספק למשרתיו בסדיר ובמילואים את כל הציוד הנדרש, תוך ביצוע רכש נרחב של ציוד נוסף. לצד זאת, הגיע לשטח גם ציוד שמקורו בתרומות אזרחיות. חלקו לא ראוי לשימוש בזירות הלחימה האינטנסיביות, כיוון שאינו מותאם לאיומים מולם עומדים לוחמי צה"ל, וכתוצאה מכך - מסכן אותם.

לאור התופעה, הובהרה מדיניות צה״ל בנושא הליך קליטת ושימוש בציוד שמקורו מתרומות, כך שיכלול את כלל הבדיקות הנדרשות וימנע סיכון לכוחות לאור חוסר אפקטיביות מבצעית או סיכון בטיחותי.

לוח קרמי תקין ולא תקין
בתמונה: ההבדל בין לוח קרמי תקין ללא תקין

לכן, הוקם היום אתר ייעודי ורשמי לבדיקת הציוד. באמצעותו, יוכל כל חייל לדעת אם הלוח הקרמי, הקסדה או משקפי המגן שקיבל בתחילת המלחמה, תקני או שיש להחליפו בהקדם בלוגיסטיקה. 

השימוש באתר פשוט מאוד, מסמנים אם אתם מעוניינים לבדוק קסדה, לוח קרמי או משקפי מגן, בוחרים את הדגם שאצלכם ומיד יעלה אם הציוד תקין או לא.

לדוגמה - נבחר בקטגוריית הלוח הקרמי. שם נגדיר מאיפה הוא סופק: צה"ל או חברה אזרחית. אם מקור הציוד לא ידוע, יש לפנות לקצין לוגיסטיקה להחלפת הציוד. אם הלוח הקרמי מצה"ל, נבחר את שנת הייצור שלו והאתר יציג אחת משתי אופציות - תקני או לא תקני. אם מקורו אזרחי, נבחר ממגוון החברות השונות ונקבל תשובה בהתאם לפריט הספציפי.

חשוב לציין כי אין כוונה לקחת ללוחמים ציוד תקני גם אם אלה התקבלו בתרומה. עוד מתחילת המלחמה, נערכו בדיקות בליסטיות לאלפי לוחות קרמיים ולאמצעי מיגון אחרים רבים. כך, עם הזמן גילו איזה דגם של וסט קרמי באמת מגן.

ומה עושים אם אתם לוחמים שכעת משרתים באחת הגזרות, וגיליתם שהציוד שלכם לא תקין? דווחו על כך לקציני הלוגיסטיקה ויסופק לכם מיגון ראוי.

מדובר בסוגיה מהמעלה הראשונה, ולכן יש לוודא שהציוד נבחן בהתאם לסטנדרט הצה"לי. מפקד המעבדה מסביר, ”במעבדה הבליסטית שלנו בודקים את ציוד המיגון לפני שהוא מגיע לשטח על פי התקנים המחמירים ביותר, ובהתאם לסכנות הצפויות בשטח הלחימה. הבדיקה מאפשרת לכם, החיילים והחיילות, להרגיש בטוחים יותר ומוגנים הרבה יותר".

קישור לאתר: migun.idf.il