הצצה למסלול הגדנ”ע שפותח את הדלת לזרוע הים

בגדנ”ע חובלים ניתנת לבני הנוער הזדמנות ראשונית וייחודית להכיר את החיים בים. אל”ם (במיל') אוהד, מפקד הגדנ"ע, מספר על התהליך שמסייע לבחור את הדור הבא של קציני הים

25.11.24
שירה עמר, מערכת אתר זרוע הים

בכל שנה, עשרות בני נוער מרחבי הארץ מגיעים לגדנ”ע חובלים כדי לטעום מהחוויה הימית האינטנסיבית וללמוד על זרוע הים. “הגדנ”ע מתקיים בחופש הגדול, נמשך כחמישה ימים, ומהווה הצצה ראשונה קורס חובלים ולשירות בזרוע הים,” מספר אל”מ (במיל') אוהד, מפקד הגיבוש. “המטרה היא לחשוף את המשתתפים הצעירים לשירות בים ולתת להם הזדמנות לחוות הפלגות, לימודים על כלי השיט השונים ופעילויות ייחודיות נוספות".

צילום: סמ"ר ארסני חוחלוביץ', דוברות זרוע הים

אחד החידושים שהגדנ”ע מציע הוא רישיון להשיט כלי שיט קטן (משיט 12), שמוענק למשתתפים כחלק מההכשרה. “הקורס כולל צ’ופר שמאפשר לבני הנוער לקבל רישיון רשמי ממשרד התחבורה – דבר שאפשר לעשות גם באזרחות, אך כאן הם מקבלים אותו כחלק מהגדנ”ע", מסביר אל”מ (במיל') אוהד. “הרישיון מעניק להם תחושת הישג ומקרב אותם עוד יותר לעולם הימי".


צילום: ארסני חוחלוביץ', דוברות זרוע הים

המיון לגדנ”ע אינו פתוח לכל אחד, וישנו תהליך סינון ראשוני שנועד להבטיח שמי שמגיע יוכל לעמוד באתגרים. “מי שרוצה להגיע צריך לעבור שאלונים ולעמוד ברף מסוים,” מציין. “בנוסף לכישורים לימודיים וליכולות פיזיות, אנחנו שמים דגש גם על כישורים חברתיים ויכולת קריאת אנשים – אלו תכונות יסוד שאנחנו מחפשים אצל המשתתפים”.

אל”מ (במיל') אוהד מציין שכחלק משיפור התוכנית, הוסיפו יותר שעות ים בגדנ”ע כדי לאפשר למשתתפים להתרגל ולבדוק את תפקודם בים לאורך זמן. “לשהייה ממושכת בים יש ערך עצום – היא מסייעת למשתתפים להסתגל ולהבין את היכולות שלהם,” הוא אומר. “לא תמיד זה קל בהתחלה, אבל לאורך הזמן הם מפתחים מסוגלות וחוסן".