יוצאים לקצונה במערך השליטה הימית: מחזור 131 מגיע לסיומו
היום מסתיים קורס הקשל״טים של זרוע הים, הצוערים יקבלו את דרגות הקצונה וישתלבו כמפקדים חדשים במוצבי השליטה השונים ובפלגות האג״ם
במשך 11 שבועות גדושים בעשייה, צוערי מחזור 131 של קורס הקשל”טים למדו, תרגלו והתמודדו עם אתגרים שונים. כעת, הם מסיימים את הקורס – ומתחילים את דרכם כמפקדים במערך המבצעי של זרוע הים.
"תפקיד הקשל"ט טומן בחובו אחריות עצומה. אנחנו מהווים את שומרי הסף בגבולות הימיים של מדינת ישראל. צוותי המוצבים הם העיניים של הלוחמים בים", מספרת סרן ב’, מפקדת קורס הקשל"טים.
"הדרך לתפקיד הקשל"ט אינה פשוטה. היא רוויה באתגרים ולמידה בלתי פוסקת – גם לאחר סיום ההכשרה ובכניסה למוצבים כמפקדים", מוסיפה סרן ב’.
הכשרת הקשל”טים מכשירה קציני שליטה ימית, המפקדים במוצבי שליטה, וכן קציני תכנון ותיאום. ההכשרה מתחלקת לחמישה שלבים, ובסוף כל שלב מתקיימת ועדת בחינה הקובעת אם הצוער ימשיך בהכשרתו.
"בשלב הראשון מתחילים את הלימודים מאפס", מספר סגן-משנה א’, שזה עתה סיים את הקורס. "חלק יודעים יותר, חלק פחות, אבל כולם מתחילים מאותה נקודה. במשך שלושה שבועות לומדים את עולם השליטה על בוריו”.
אילוסטרציה
השלב השני בהכשרה מתמקד בהיכרות עם אמצעי השליטה, כאשר כל קשל”ט לומד להכיר את הזירה שבה ישרת. על הצוערים להבין את העקרונות המובילים – מהמכ”ם ועד המצלמות, לדעת מה המשמעות של כל פרט המופיע במסך ולבנות את התמונה הימית המלאה.
השלב השלישי מוקדש להיכרות מעמיקה עם הזירה והאתגרים הייחודיים לה. לאחר מכן, בשלב הרביעי, עוברים הצוערים הסמכה מעשית לתפקיד קצין המשמרת – אותו ימלאו עם כניסתם לתפקיד לאחר סיום הקורס.
"חשוב להבין – מדובר בתפקיד שנמצא בלב העשייה של זרוע הים,” מסבירה סגן ב’. "הם חייבים להכיר את הזירה בצורה מושלמת, ובו זמנית להבין את עולם הפיקוד והמנהיגות, שכן בעוד רגע הם יתפסו תפקיד חשוב זה".
סג״ם א’, שסיים את הקורס, מגיע ממשפחה שבה המחויבות למערכת הצבאית נמצאת במקום הראשון. עם סבא ואבא ששירתו בתפקידי מפתח בכירים בצבא, ההחלטה לצאת לקצונה הייתה עבורו ברורה מאליה.
"התחלתי את שירותי כלוחם ימי בפלגה 914 – פלגת הבט”ש של הזירה הימית הצפונית. עוד במהלך השירות בספינות, כבר שאפתי לצאת לקצונה ולהיות קצין בזרוע. קציני השליטה הימית מהווים חלק חשוב בעשיית הזרוע, ואני שמח להצטרף אליהם", הוא מספר.
סגן ז’, קצין שליטה ימית בזירת ים סוף, משתף: "התפקיד הזה הוא הכול – אחריות, מבצעיות, קבלת החלטות בזמן אמת. בכל רגע אתה מרגיש את המשמעות של מה שאתה עושה. אנחנו מגינים על המדינה ומאפשרים ללוחמים לבצע את משימותיהם".
"בכל רגע אתה מרגיש את החשיבות של מה שאתה עושה ורואה זאת ממש כשליחות", מוסיף סגן ז’. "זה להגן על אזרחי המדינה ולעזור ללוחם בקצה – להיות חלק משמעותי בעשייה של הזרוע והצבא באופן כללי".
עם קבלת דרגות הקצונה, מצטרפים הצוערים החדשים למערך הקריטי של הביטחון הימי במדינת ישראל. האחריות גדולה, האתגרים רבים – אבל הם מוכנים. הים מחכה להם!