איך נראית משמרת במוצב השליטה הרב-משימתי?
עמוק בבור לא כולם רואים אותם, אבל הם רואים הכול. אנשי השליטה של מפקדת זרוע הים הם אלו המנווטים את הזירה הימית, מחברים את כל חלקי הפאזל ומוודאים שכל פעולה מתבצעת בדיוק מרבי. הם לא על הסיפון, אבל בלעדיהם – שום כלי שיט לא היה מגיע ליעדו בשלום. הצטרפתי למשמרת במשר"מ וגיליתי מקרוב איך הכל מתנהל
מבחוץ, מוצב השליטה הרב-משימתי נראה כמעט רגיל, מסדרונות מוארים באור ניאון שקט, רצפה לבנה ודלתות ברזל גדולות. אבל בפנים, זו זירה חיה, נושמת ודינמית שבה כל שנייה קובעת. כאן, אנשי השליטה של זרוע הים מתכללים את תמונת המצב הימית בכלל הזירות, מנהלים אירועים מתפרצים ומקבלים מגוון החלטות מכריעות אשר משפיעות על ביטחון המדינה.
על מנת להבין לעומק את התפקידים השונים במוצב הצטרפתי ל-12 שעות משמרת בהן גיליתי כל מה שחשוב לדעת (ואפשר לספר). "נהוג להקדים למשמרת", כל אנשי המוצב מסכימים פה אחד, "צריך להעביר את המשמרת בצורה מסודרת, להתעדכן בכל מה שקריטי וגם כמובן לא לעכב את מי שיוצא ממשמרת". זהו תא שליטה שמנהל בו-זמנית מספר רב של משימות שונות, כל אחת בעלת חשיבות עליונה. המוצב עצמו מחולק לשלושה: מרכז בקרת השיט האזרחי, מי"ק חיילי מרכזי (מח"מ) ודסק הפיקוד הזרועי.
"אנחנו אחראיות על הסחר הימי, נתיבי השיט ואופן כניסת הסוחרות והיאכטות אזרחיות", אומרת טוראי ס' ממרכז בקרת השיט האזרחי וממשיכה להסביר לי את חשיבות התפקיד: "בסוף אני אחראית על כל כלי שיט שנכנס לארץ, הרבה מאוד מהסחר הישראלי מגיע מהים, חשוב להיות ביקורתיים וחשדניים, יצא לנו בעבר לסכל אירועים שהיו עלולים להוות איום ולכן חשוב להיות מקצועיים ולדעת את העבודה שלנו לעומק".
"במוצבי השליטה בשטח מקבלים מידע מסוים בזמן אמת, אצלנו קיים מידע נוסף אשר מתואם מראש, אנחנו מצליבות בין המידע ונותנות את האישור הסופי לכניסה, זו אחריות גדולה על הכתפיים ואני מרגישה משמעותית. יש הרבה עשייה, שיח מול הזירות השונות וגם מול קפטנים של ספינות ואוניות סחר במידת הצורך, חשוב להיות ערניות ולא לפספס כלום".
במח"מ יושבות בקריות שליטה ימית ואחראית משמרת – בנות שהיו בק"שיות והתקדמו במהלך שירותן. יחד, הן מנהלות סיורי אוויר מול גף סיורי ים, בונות את התמונה הימית בכל הזרוע, דואגות שהיא תמיד תהיה מעודכנת ורלוונטית, מפיצות אותה לספינות הטילים בים ומסבות את תשומת ליבם של כל מי שנדרש להיות מחובר לתמונת המצב.
ומה הכוונה לתמונה ימית אתם בטח שואלים? "אנחנו יודעות איפה כל כלי שיט נמצא בכל רגע נתון ומה אפיונו, כלומר לאיזו מטרה הוא נמצא בים", מסבירה מפקדת המח"מ, סמ"ר ש' ומוסיפה: "החיילות שלי מבצעות תפקיד בעל חשיבות עליונה לתפקוד המקצועי בכלל הזרוע ועובדות בשיתוף פעולה צמוד מול הכלים בים והמוצבים ביבשה. במלחמת 'חרבות ברזל' התעצמה חשיבות בניית התמונה הימית, לקחנו חלק פעיל מאוד בפעילות המבצעית על כל היבטיה ואנחנו מתכוונות להמשיך לעשות את עבודתינו בצורה הטובה ביותר".
דסק הפיקוד מקשר בין זרוע הים ל-'צה"ל הגדול', קציני השליטה הימית והסמב"ציות מנהלים אירועים, מתעדים אותם ביומן המבצעי ומעבירים את ההודעות החשובות למוצב הפיקוד העליון. בנוסף, הוא מהווה פלטפורמה שמזרימה מידע הישר לבכירי הזרוע ונותן את המעטפת המבצעית לזירות על מנת לנהל את האירועים יחד בצורה המיטבית ביותר.
"יש הרבה עבודה מאחורי הקלעים כדי לתת מענה לחיילים בקצה. אנחנו מוודאים שכל מוצב מקבל את מלוא תשומת הלב ויודעים להתעסק במספר אירועים במקביל. אני סומכת על החיילות שלי מאוד, גאה בעשייה שלהן, ויודעת שהן מבינות את חשיבות המקצוע", קובעת סגן ש', קשל"טית המשרתת בדסק הפיקוד.
בעת הצורך, כלל אנשי המשר"מ משתבצים גם במוצבי חירום נוספים של הזרוע ולוקחים חלק מרכזי בתפעול אירועים רבים ומגוונים שעל רובם לא ניתן לספר.
למרות החלוקה, אי אפשר לטעות – כולן חלק ממשפחה אחת. לא משנה אם הייתה זו משמרת רגועה או כזו שהסתיימה במבצע או באירוע מתפרץ, החילוף מתבצע בדיוק כמו בתחילתה, העברת משמרת מסודרת, והשתלבות מהירה בשיח המבצעי. חילופי המידע חייבים להיות מדויקים ומלאים – כל פרט חשוב. גם אם לא אירע אירוע חירום, כל יום במוצב השליטה מלווה בתחושת דריכות. השמש אולי כבר זרחה, אולי כבר שקעה – אבל בפנים, זה לא משנה, הים לא נח לרגע ותמיד יש מי ששומרות מרחוק על הלוחמים ועל הגבולות הימיים של מדינת ישראל.