השף והשריונר שגב משה הגיע למוצב ״צופים״ לפנק את חיילי גדוד 71 בארוחה לחג

אתם אולי מכירים את שגב משה כשף מפורסם - אבל ידעתם שלפני הקריירה הזוהרת שלו הוא היה שריונר? לכבוד סוכות, הבאנו אותו לבקר במוצב צופים ולבשל לחיילים של גדוד 71 מחטיבה 188 ארוחה מפנקת, ואפילו צירפנו את המתכון המלא מהסרטון. כי מי לא רוצה להיות שף ליום אחד?

02.10.20
מערכת אתר צה"ל

עוף עם ירקות ברוטב סויה סילאן וקפה

מצרכים:

  • ירקות:
    • בטטות
    • תפוחי אדמה
    • בצלים
    • עגבניות
    • פלפל חריף

חותכים את הבטטות לפרוסות.

חותכים את תפוחי האדמה והבצלים הקלופים לרבעים.

חותכים את העגבניות לחצאים.

חותכים את הפלפל החריף לחתיכות.

  • רוטב:
    • רוטב סויה
    • סילאן
    • קפה נמס
    • כוס מים


שופכים לקערה כוס של רוטב סויה, חצי כוס סילאן, כף קפה נמס וכוס מים ומערבבים הכול ביחד.

  • עוף:
    • 10 כרעי עוף
    • צמחי תבלין טריים

מחלקים את הירקות ל-2 תבניות, מחלקים את העופות בין התבניות.

חותכים את צמחי התבלין לחתיכות נרחבות, ושמים מתחת לכרעי העוף.

מפזרים את הרוטב על הירקות והעופות, ואופים באפייה ארוכה. סוגרים עם נייר אלומיניום ונייר אפייה, ואופים על 200-180 מעלות, למשך שעה-שעה וחצי, ולאחר מכן מורידים את נייר האלומיניום ונייר האפייה עד שהעוף משחים.

אורז הפתעות

מצרכים:

  • ק״ג אורז
  • 2 ק״ג עדשים
  • פלפל חריף
  • פטרוזיליה
  • מלח ופלפל
  • אגוזים/שקדים (מומלץ)

מרתיחים סיר עם 3 ליטר מים, מוסיפים כף וחצי מלח. שופכים ק״ג אורז ו-2 ק״ג עדשים ושופכים למים הרותחים. מערבבים ומכסים. האורז אמור להתבשל בערך 17 דקות.

לאחר שהאורז מוכן מוסיפים פטרוזיליה, פלפל חריף וניתן גם אגוזים או שקדים.

מוכנים לפנק את החברים שלכם בארוחת שף?