כך נראה מסלול ההכשרה בפלס"ר 401

הפלס"ר הוקם בשנת 1992 בשם פלס"ר 500, והורכב מקצינים מסיירות מובחרות שעשו הסבה לשריון. בשנת 2003 חטיבה 401 עברה מהפכה, במסגרתה קלטה את טנקי המרכבה סימן 4 וצירפה לשורותיה את הפלס"ר. כך הפכה לחטיבה הראשונה בצה"ל המכילה תחת פיקודה כוחות טנקים, הנדסה ופלוגת סיור סדירה

28.11.16
מערכת אתר צה"ל

היחידה מבצעת משימות חי"ר וסיור, רגלי ורכוב. הפלס"ר היא הראשונה שנכנסת לשטח האויב, ועליה לאסוף מידע מודיעיני אודות האויב והשטח בזמן אמת ובחשאיות, ובנוסף היא אמונה על אבטחת הצירים והובלת החטיבה אל הלחימה. בעזרת האינפורמציה שנותנת הסיירת ישירות מהשטח ניתן להפעיל את החטיבה ולשלוח את הטנקים אל הקרב. במהלך השגרה מבצעת היחידה פעילות ביטחון שותף בגזרות השונות.
לוחמי היחידה עוברים הכשרה דומה לסיירות החי"ר, כשההתמקדות היא במקצועות הסיור. מסלול הלוחם בפלס"ר 401 אורך כשנה וחודשיים. חיילי היחידה עוברים טירונות חי"ר הנמשכת 4 חודשים (רובאי 05) יחד עם חטיבת הנח"ל, וממשיכים לאימון מתקדם הנמשך כחודשיים (רובאי 07).

בסיום האימון המתקדם מתחילה ההכשרה ביחידה עצמה, וכוללת שבועות לחימה ייעודיים - לוחמה בשטח בנוי, לוחמת סבך, לוחמה מתקדמת בשטח פתוח, אימוני קרב מגע, לוחמה זעירה ועוד. מרב ההכשרה מתייחסת למקצועות הסיור וכוללת למידה של מקצוע הסיור על שלל תכניו - ניווט רגלי, ניווט רכוב, הסוואה, תצפיות ופטרול, תוך שילוב רב של האמר צבאי בפעילות. בנוסף, ניתן דגש רב על תחום הניווט, וחיילי היחידה נדרשים לרמת ניווט גבוהה מאוד.

הלוחמים יוצאים לקורס סיור ייעודי בן חודש המתבצע בית הספר לאיסוף קרבי, בו לומדים החיילים את מקצועות הסיור לעומק - הסוואה, תצפית, פתיחת צירים, ניווט, הכוונת כוחות מוסקים רכובים ורגליים ועוברים תרגולים ואימונים רבים בתחום- רכובים, מוסקים ורגליים.
עם סיום המסלול, הנמשך כשנה וחודשיים, עוברים החיילים 'מסכמי מסלול' מאתגרים, שבסופם- ולאחר מסע צוות של כ- 60 ק"מ, מקבלים החיילים את סיכת הפלס"ר.

הגעה ליחידה

זמן קצר לאחר הגיוס לחיל השריון מתבצע הגיבוש לפלס"רי השריון. אורכו של הגיבוש הוא כיומיים והוא כולל מבחנים עיוניים, משימות פיזיות ומשימות מנטליות. החיילים העוברים את הגיבוש יתקבלו לפלס"ר השריון, יתחלקו בין פלס"ר 7 לפלס"ר 401, יעברו סיווג בטחוני ויחלו את הכשרתם כלוחמים בסיירת.