הולכות להיות תצפיתניות? אלה השינויים בהכשרה

בעקבות לקחים מ-7 באוקטובר, נערכו לאחרונה התאמות ושינויים בהכשרת התצפיתניות. אלו כוללים בין היתר אימוני ירי מורחבים, תרגולי קרב מגע וליווי אישי יותר לקראת התפקיד המשמעותי. כל הפרטים

02.04.25
הילה גד ושירה הלמן, מערכת את"צ

המלש"ביות שעתידות להתגייס למערך האיסוף הקרבי כתצפיתניות, ייקחו חלק בהכשרה אשר הוטמעו בה חידושים בעקבות אירועי 7 באוקטובר. במסגרתה, הוטמעו באופן הדרגתי גם מספר שינויים שישפיעו על שירותן בתפקיד.

במקביל לחלוקת רובי M16 לתצפיתניות בגזרות השונות שהחלה ועוד בתהליך, הורחבה הכשרת השימוש בנשק, כשבמהלך הקורס יקיימו החיילות יותר מטווחים ושיעורי ירי מקצועיים. זאת, בנוסף להחזקת נשק אישי לאורך כל ההכשרה - גם כשהן יוצאות הביתה.

כמו כן, הן יתרגלו קרב מגע והתגוננות, יערכו שבועות "הגנת מחנה" וסימולציות ירי יבשות אחת לשבוע. בעקבות השינויים, התצפיתניות יעברו הכשרה מעמיקה יותר מרובאי 02 סטנדרטית. התאמות אלו נעשו במטרה להעניק להן תחושת ביטחון אישית וקבוצתית.

כחלק מהפקת הלקחים, ניתן גם דגש מיוחד לזיהוי איומים מרחוק באופן מותאם לכל גזרה וגזרה אליה ישובצו התצפיתניות. ייושם נוהל "רואה, מעריכה וממליצה" - לפיו החיילת בחמ"ל לא רק תציין מה הזיהוי, אלא גם תספק את חוות דעתה המקצועית על משמעותו ורמת האיום שלו. 

מלבד אלו, יצא לדרך פרויקט בשם "אחות גדולה", בעקבות בקשות המלש"ביות והוריהן לקבלת מידע מקצועי מגוף ראשון על התפקיד. כחלק מהמיזם, תצפיתניות בקורס מ"כים מלוות אותן עד יום הגיוס וגם במהלכו, עונות על כל שאלה ונותנות עצות לקראת השירות הצפוי להן.

נוסף על כך, סגל בית הספר להגנת הגבולות קיים כנסים להורים וימי עיון בחמ"לים עצמם, כדי להכיר למלש"ביות מקרוב את סביבת העבודה שלהן. כל הצעדים הללו, מציינים מפקדי ההכשרה, נועדו לספק מענה מקיף ולהפיג חוסר ודאות לקראת הגיוס לתפקיד המשמעותי, אותו עומדות למלא העיניים הבאות של המדינה.