בימים אלו חוגגים בני העדה המוסלמית והדרוזים את חג הקורבן - העיד אל אדחא.

 העיד אל אדחא הוא החג החשוב ביותר בלוח השנה האסלאמי והוא נקרא גם החג הגדול, המציין את העלייה לרגל למכה (החג') שנמשכת כשבוע. החג נחגג לזכר נכונותו של אברהם להקריב את בנו במצוות אלוהים ("עקדת ישמעאל").

 החג נחוג במתכונת דומה גם אצל הצ'רקסיים והבדואים. הדרוזים, חוגגים אף הם את חג הקרבן, אם כי במסורת הדרוזית משמעותו שונה במעט.

הדרוזים מתייחסים אל החג כתפילה לביאת המשיח הדרוזי, הם חוגגים את החג במשך ארבעה ימים ומאחר שמיוחסת לערב החג חשיבות דתית מיוחדת נוהגים רבים מבני העדה לשבות בו מכל מלאכה ואף יש השובתים ממלאכה כבר יומיים לפני תחילתו.

 יום לפני החג צמים המוסלמים (שאינם מקיימים את החג') צום שנקרא "יום ערפה". כמו כן ביום הראשון של החג חייבים המוסלמים להשתתף בתפילת החג במסגד או בחדר תפילה וחלקם קוראים פסוקי קוראן בבתי קברות.

 במהלך החג נהוג לברך מוסלמים בברכות הבאות: כל עאם ואנתם בח'יר או עיד סעיד (כל שנה אתם בטוב או חג שמח). במשך החג מרבים לבקר אצל קרובי משפחה ולקשט את הבית והשכונה / כפר.

 במהלך החג מתקיימות חגיגות משפחתיות וקהילתיות ומשפחות רבות מציינות את ימי החג בביקורים משפחתיים. יש להתחשב בצרכיהם של חיילים המציינים את החג ולאפשר להם לקיים את מנהגיו.

בישראל בערך כ-20 אחוז מכלל התושבים הם מוסלמים ואנו מוקפים במדינות מוסלמיות. לכן, יש צורך בהכרת החג מעצם היותנו חיילי צה"ל, בצבא העם המורכב ממיקרוקוסמוס של החברה הישראלית 

צה"ל הוא גוף ייחודי בו משרתים זה לצד זה חיילים מדתות ותרבויות רבות, במפגש זה יש הזדמנות להיכרות, למידה וקיום שיח.

  אחד מתפקידיו המרכזיים של צה"ל כצבא עם הוא להפגיש ולאחד את החברה הישראלית, לכיבוד ואף ציון החג ביחידות מעורבות יש חשיבות רבה. מעשה זה יחזק את האחידות ואת תחושות הקבלה והשייכות ביחידה.