מנות עיקריות
לכל שאר מתכוני צה"ל לראש השנה לחצו כאן
חזה עוף במילוי דוקסל פטריות צרוב ואפוי בציר חום
מצרכים:
חזה עוף
נוזל חום
בצל
פטריות
פטרוזיליה
פלפל אדום
שמן זית/ קנולה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
חותכים קצוץ את הבצל, הפלפל האדום והפטריות, מקפיצים במחבת וממשיכים באידוי.
מתבלים בפטרוזיליה, מלח ופלפל.
פותחים כיס בחזה עוף וממלאים בדוקסל (הירקות המוקפצים).
צורבים את חזה העוף על מחבת פסים משני צדדיו ומעבירים לתבנית.
מוסיפים נוזל חום עד לחצי הגובה של חזה העוף, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך 10 דקות בחום של 180 מעלות.
חזה עוף במילוי דוקסל פטריות מטוגן בסגנון וינאי
מצרכים:
חזה עוף
בצל
פטריות
פלפל אדום
שמן זית
מלח ופלפל
פטרוזיליה
מים רותחים
שמן לטיגון
חרדל/מיונז
קמח
ביצה
פירורי לחם
שומשום
אופן ההכנה:
חותכים קצוץ את הבצל, הפלפל האדום והפטריות, מקפיצים במחבת עם מעט שמן זית ומאדים מעט עד ריכוך.
מתבלים בפטרוזיליה, מלח ופלפל.
פותחים כיס בחזה עוף וממלאים בדוקסל (הירקות המוקפצים).
מייבשים ומצפים בקמח מתובל במלח ופלפל, טובלים בביצה (אפשר להוסיף חרדל או מיונז).
מצפים בפירורי לחם עם שומשום.
מטגנים בשמן עמוק.
פרגית עוף ברוטב קארי וחלב קוקוס (אסייתי)
מצרכים:
פרגית עוף (ירך מפורק)
שמן זית
שום קצוץ
פטריות (רבעים)
ג'ינג'ר מגורד
בצל סגול
מקלות צ'ילי אדום
חמאת בטנים
חלב קוקוס
סילאן
רוטב סויה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
צולים את הפרגיות בשמן זית (סגירה).
מטלטלים בצל וסלרי בשמן זית, מוסיפים את הפטריות, הפלפל, השום והג'ינג'ר.
בוזקים את הסויה, סילאן, חלב קוקוס, חמאת בוטנים ומחזירים את הפרגית לתבשיל.
מרתיחים כ10 דקות, משלימים טעם ומגישים.
נתחי בשר בקר מבושל בסגנון "ראש מרוקאי"
מצרכים:
נתחי בשר בקר
גרגרי חומוס
שום
פלפל צ'ילי אדום חריף
שמן
פפריקה אדומה
כמון מלח
פלפל
כוסברה
אופן ההכנה:
מרתיחים את נתחי הבשר, מורידים קצף ומבשלים במשך שעתיים (אפשר לבשל את הבשר בשלמותו, כגוש שלם ולאחר מכן לחתוך אותו לקוביות).
מבשלים את גרגרי החומוס ומקררים אותם.
מטלטלים בסיר מעט את השום והפלפלים, פותחים פפריקה על השמן והשום ומוסיפים את הנוזל החום של הבשר.
מוסיפים את גרגרי החומוס והכוסברה.
מתבלים בכמון, מלח ופלפל ומגישים.
בתיאבון!
רוסטביף דלעת, דלורית ובטטה
מצרכים:
דלעת
דלורית
חרדל דיז'ון
חרדל חלק
סויה
סילאן
צ'ילי גרוס
חומץ בלסמי
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
טימין יבש
אופן ההכנה:
קולפים את הדלעת, הדלורית והבטטה.
חוצים לשניים ומוציאים את הגרעינים והשערות.
מכניסים את כל הנוזלים והתבלינים למג'ימיקס.
מורחים את הירקות בתערובת.
מחממים תנור ל – 200 מעלות וצולים את הרוסטביף למשך 30-40 דקות.
מוציאים ופורסים על בוצ'ר בזמן הארוחה.
בתיאבון!
בלוטין - כרעיים במילוי בורגול עם פירות יבשים ופיצוחים
מצרכים:
4 כרעי עוף
3 בצלים
2 גזרים
25 גרם צימוקים בהירים
25 גרם צימוקים כהים
50 גרם משמשים יבשים
50 גרם קשיו קלוי
50 גרם אגוזי מלך קלויים
20 גרם חמוציות
1 כוס בורגול עבה
מלח
פלפל שחור
קינמון
בהרט
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 כוס מים חמים
סילאן
שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים סיר עם מעט שמן זית.
קוצצים את הבצל והגזר ברונאז' מוסיפים לסיר לטיגון קל.
חותכים את המשמש לארבע ומוסיפים יחד את הצימוקים עם החמוציות לסיר.
מוסיפים את הבורגול ומתבלים.
מוסיפים את המים ואת מיץ התפוזים, מכסים ומנמיכים את הלהבה למשך 8 דקות.
שוברים את הפיצוחים, קולים מעט במחבת ומוסיפים.
מקצבים את הכרעיים, מסירים את העצם על ידי גילוף הבשר והגידים מהעצם ומשאירים את הכרע על מחבת פסים.
ממלאים את הכרעיים במילוי שהכנו. סוגרים על ידי קיסמים את הפתח.
צולים/ סוגרים את הכרע על מחבת פסים.
מניחים בתבנית על מצע בצל.
מכינים מרינדה עם שמן זית, סילאן, מלח ופלפל.
אופים בתנור על 180° למשך 30 דקות.
* ניתן לעשות מילוי דוקסל פטריות וערמונים במקום המילוי