תוספות
לכל שאר מתכוני צה"ל לראש השנה לחצו כאן
ארנצ'יני
מצרכים:
אורז ריזוטו
שמן
בצל
פטריות
שום
יין לבן
ציר ירקות
מחמאה
פירורי מאפה
אופן ההכנה:
מאדים את הבצל עם הפטריות והשום במעט שמן.
מוסיפים את האורז ומטגנים קלות.
מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים.
מוסיפים 1/3 מכמות הנוזלים, מצמצמים, ממשיכים להוסיף את שאר הנוזלים ומצמצמים.
כאשר האורז מוכן קושרים עם קוביות מחמאה.
מקררים ומכדררים, מצפים בפירורי מאפה ומטגנים בשמן עמוק.
בורגול עם ירקות
מצרכים:
בצל
גזר
סלרי
בטטה
אפונה
בורגול
שמן
מלח
פלפל
כורכום
מים רותחים
אופן ההכנה:
מטגנים את הירקות במעט שמן.
מוסיפים את הבורגול ומערבבים עם הירקות מעט.
מתבלים.
מוסיפים כמות מים פי 1.5 מכמות הבורגול.
מבשלים על אש נמוכה למשך כ- 8.5 דקות ומכבים את הלהבה.
בתיאבון!
טנזיה
מצרכים:
משמש יבש
שזיף שחור יבש
צימוק בהיר לבן
צימוק כהה שחור/ אדום
בצל
תפוזים/ מיץ תפוזים
מקל קינמון/ קינמון
סוכר חום
אגוזי מלך – לא קלוי
שקדים קלופים – לא קלוי
קשיו
שמן זית
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל במעט שמן זית, מוסיפים את התערובת והפיצוחים וממשיכים בטיגון.
מוסיפים סוכר חום וקינמון ובוזקים מיץ תפוזים סחוט (אפשר להוסיף גם יין לבן).
מוסיפים את הפירות היבשים ומבשלים כ- 30 דקות.
משלימים טעם ומגישים.
בתיאבון!
אורז "חגיגי"
מצרכים:
2 כוסות אורז
50 גרם חמוציות
50 גרם פרוסות שקדים לבנים
צרור שמיר
שמן
מלח
אופן ההכנה:
קולים את השקדים עד להשחמה, מוציאים אותם לקערה וקוצצים את השמיר.
מחממים בסיר שמן ושופכים את האורז, מחממים עד שהאורז נהיה שקוף ומוסיפים מלח.
מוסיפים מים רותחים (על כל כוס אורז שמים כוס וחצי מים רותחים).
מוסיפים את החמוציות, השמיר, והשקדים הקלויים.
סוגרים ושמים על אש קטנה למשך 12 דק'.
מכבים את הגז ומחכים עוד רבע שעה.
בתיאבון!