איך להתנהג בחדר אוכל צבאי?

בין אם מדובר במוצב בגבול לבנון, בבסיס בבקעה, או בקריה בתל אביב, יש דברים שחוזרים על עצמם כמעט בכל חדר אוכל - חיילים שלא מפנים את המגש בסיום הארוחה וכאלה שלא מבינים למה זה מעצבן כשמערבבים בין אורז לפירה, אז איך הופכים את הארוחה לחוויה נעימה יותר?

14.12.16
מערכת אתר צה"ל

1. מפסיקים לערבב אוכל
מכירים את הרגע הזה שאתם מגיעים לבר הסלטים ואז החומוס מעורבב עם הסלט ירקות יחד עם הסלט כרוב? אז זהו, שזה חייב להיפסק. אף אחד מאיתנו לא אוהב לנגב חומוס כשבתוכו משתחל לו משהו אחר. אז בבקשה, את הכפות של הסלטים אל תערבבו – כך הכל יהיה נקי וגם טעים יותר.

2. כלל ברזל - שוטפים ידיים
כולנו רוצים ארוחה היגיינית בלי חיידקים באוכל, וכמו שאמא בבית מזכירה גם אתם צריכים להקפיד ליישם – ארוחות מתחילים קודם כל עם שטיפת ידיים. ראשית - בשבילכם (אתם בטח לא זוכרים שרגע קודם נגעתם בידית), וגם בשביל החברים שלכם.

3. לא דוחפים בתור
כן, אנחנו יודעים שאתם רעבים, אבל כך גם החברים שלכם. בואו נשמור על הנימוס ולא נידחף בתור לאוכל. גם אם אתם ממש חייבים להכניס משהו לפה - לכולם בסוף יישארו שניצלים. ואם נגמרו - אז במטבח כבר דואגים לתוספת. פשוט תהיו מנומסים.  

4. לא יושבים בקצה השולחן כשהוא ריק
אין דבר יותר מעצבן כשמישהו יושב בקצה השולחן ואז צריך להתכווץ כדי לנסות להיכנס להמשך השולחן. פשוט שבו עד הסוף, כך שלבאים אחריכם יהיה נוח וקל לתפוס כיסא.  

5. לא משאירים את המגש על השולחן 
יש חיילים שחושבים שהם לא צריכים לפנות את המגש בסיום הארוחה, ובטוחים שיש מי שיעשה את זה בשבילם. מישהו אכן יעשה את זה - אבל זה לא התפקיד שלו, וזה בעיקר ממש לא לעניין. זה ייקח לכם פחות מדקה, וגם תשאירו את השולחן נקי יותר גם לבאים אחריכם.