רק הם יכולים להקים את בית חולים השדה המתקדם בעולם תוך 8 שעות
היום (חמישי) הסתיים תרגיל לבניית והפעלת בית חולים שדה של חיל הרפואה באירופה. באימון שקיים האיחוד האירופי ונערך ברומניה, תורגל תרחיש רעידת אדמה בבוקרשט, ונפרסו סביב העיר תשעה בתי חולים שדה של מדינות שונות. המשלחת מנתה כ-160 אנשי רפואה ולוגיסטיקה בסדיר ובמילואים.
בית החולים שהקימה המשלחת, תוך שמונה שעות בלבד, הוא המתקדם מסוגו בעולם - והוא כלל מיון, אשפוז, וחדרי ניתוח. מדובר בבית חולים השדה הראשון שקיבל מארגון הבריאות העולמי את ההכרה כ"בית חולים דרגה 3".
במהלך התרגיל, חברו למשלחת הישראלית כ-70 חברי האיחוד האירופי ממגוון מדינות אשר הגיעו על מנת ללמוד מחיל הרפואה הישראלי. כמו כן, במהלך התרגיל ביקרו אנשי ממשל רומנים, שגרירים ונציגי עשרות מדינות, בבית החולים ללימוד והתרשמות.
בבית החולים טופלו מאות פצועי "דמה", אשר הגיעו ישירות מ"אזור אסון״ או מבתי חולים של מדינות אחרות, על מנת לעבור טיפול מורכב יותר בבית החולים הצה״לי.
מדובר בתרגיל הגדול והרחוק ביותר שביצע חיל הרפואה. מטרת התרגיל היא שמירת המוכנות והכשירות של אנשי הרפואה ואנשי הלוגיסטיקה, והתפעול לטובת הקמת בית חולים שלם תשתיתית, החל ממזון ועד מים וחשמל וכמובן המאפשר טיפול ראשוני, ניתוח ומיון.
מרבית חברי המשלחת הם חלק מהיחידה הכירורגית האשפוזית המטכ״לית, אשר הקימו ופרסו את בית החולים באירועי אסון בעבר, כך ביפן, בפיליפינים ובהאיטי. מפקד היכא״ם הוא אל״ם (מיל׳) ד״ר עופר מרין.
בתרגיל השתתפה גם יחידת היט״ם (יחידת טיפול נמרץ מוטסת) של חיל האוויר, לשם פינוי פצועים ישראלים מדומים אשר נפגעו להתאמן בתרחיש רעידת אדמה. במהלך התרגיל ביקרו ראש זרוע היבשה, אלוף קובי ברק וקצין הרפואה הראשי של צה״ל, תא"ל ד״ר טריף בדר.
בסיום התרגיל התקיים טקס במסגרתו מפקד כוחות החירום של הממשל הרומני, ד״ר ראעד, הודה למשלחת הישראלית.
"שמחנו להיענות להזמנה של האיחוד האירופי, ולתרגל באופן נרחב את בית חולים השדה והמענה הרפואי המבצעי של צה״ל", אמר ראש אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה, אלוף איציק תורג׳מן. "התרגיל איפשר לנו לחזק את כשירותנו ואת הידע המקצועי שלנו. אני גאה בכל משתתף בתרגיל, כל אחד מכם אמון על הצלת חיים בזמן אמת".
״התרגיל הסתיים בהצלחה רבה", סיכם מפקד המשלחת, סגן קצין הרפואה הראשי, אל"ם ד״ר חגי פרנקל. "זה היה אימון מבצעי ראשון מסוגו עבור חיל הרפואה. אנו מוכנים לכל משימה שנידרש לבצע. אנשי המשלחת, בסדיר ובמילואים, עשו מעל ומעבר, מתוך תחושת שליחות להציל חיים. שיתוף הפעולה מול מדינות האיחוד האירופי היה מצוין, למדנו יחד וחיזקנו את הקשר זה עם זה. אנחנו גאים להיות המובילים בעולם בתחום הרפואה המבצעית".