כך ייראה המסלול של 669 - יחד עם המתגייסות הראשונות ליחידה

לאחר שעברו את הגיבושים והמיונים, מתחילות שתי הנשים הראשונות את המסלול היוקרתי ליחידת העילית 669. שמענו על ההערכות לשינוי ההיסטורי

12.12.23
אביטל פשחור, מערכת את"צ

היום יצא לדרך הגיוס ליחידת העילית 669, ובפעם הראשונה - יחלו את המסלול גם שתי נשים.

"מדובר ביום היסטורי" אומר אל"מ ירון בן דוד, רמ"ח חות"ם, "יום שהוא נקודת ציון משמעותית בתהליך אשר החל לפני כשנה וחצי עם החלטת הרמטכ"ל על שילוב לוחמות ביחידה. מרגע ההחלטה, חיל האוויר ניהל תהליך היערכות סדור ומקצועי בהובלת להק הרמ"ט ובשת"פ הדוק עם אכ"א וגורמים נוספים מתוך כוונה לאפשר תשתית מתאימה ונבונה לתהליכי האיתור, המיון וההכשרה של לוחמות ביחידה."

"הנחת יסוד חשובה שהגדרנו בתחילת הדרך הייתה שאין פגיעה בכשירות ובמבצעיות היחידה, וכדי לתת לאותן לוחמות הזדמנות הוגנת מבלי להוריד את הרף, התמודדנו עם הרבה שאלות והתאמות שהיינו צריכים להתחשב בהן", מעידה סא"ל נטע בנימיני, רת"ח מפקדות בחה"א, "המטרה היא לא להתכחש להבדלים הפיזיולוגים בין נשים וגברים, אלא לחשוב אחרת ולהתאים את מה שאפשר כדי לא להתפשר על האיכות. ההישג המתחייב להכשרה שהלוחמים והלוחמות יסיימו את המסלול כשירים לביצוע המשימה המבצעית".

לשם כך, בית הספר לכוחות אוויר מיוחדים בליווי רת"ח מפקדות הובילו התאמות מסוימות בהכשרה, וביצעו הליך מקיף ואיכותי הנוגע לכלל המשתנים בתהליך הגיוס ובנושא הלוחמות בפרט: מתהליך המיון , צורת ההכשרה, ההיבטים הפיזיולוגיים, התזונה, המענה הרפואי ועד לסוגיות ארגון ותשתיות התומכות את התהליך.

מבחינת פקודת השירות המשותף הקווים ברורים - לא תהיה חריגה מפקודות הצבא. מתוך מספר צוותים, רק אחד מהם יהיה מעורב מגדרית. בביסל"ח 314- בסיס ההכשרה בשלב הטירונות, נערכו עם מגורים נפרדים לנשים בפלגת הלוחמים, כשגם בשטח ישנו באוהלים נפרדים לפי מגדר. כמו כן, באימונים הדורשים בגד מותאם למים, יחולקו לכלל חיילי וחיילות היחידה חליפות שחייה ייחודיות. יש לציין שבבסיס מתקיימות הכשרות משולבות נוספים ללוחמים ולוחמות כדוגמת קורס טיס כך שישנו בסיס מצוין לקליטת ההכשרה.

מכיוון שנעשה כאן דבר שלא היה בעבר, הצעד של שילוב נשים הביא גם פתח למבט מחדש על כל ההתנהלות והאמצעים של היחידה. "זו הזדמנות מבורכת להוסיף ולשדרג דברים עבור הלוחמים והלוחמות כאחד", מסבירה סא"ל בנימיני, "לדוגמא לבחון איזה ציוד ניתן לשפר שיהיה קל והידראולי יותר, מערכת רפואית ותזונתית מקיפה יותר ותשתיות טובות יותר עבור כולם".

"קיים צורך למקסם את האיכות האנושית המתגייסת", מוסיפה סא"ל בנימיני, "כמחצית מכלל המשרתים בחה"א הן נשים, ולחסום להן מראש את האופציה להגיע לתפקידים מסויימים הוא ויתור על חצי מהלוחמות הפוטנציאליות״.

"כאשר הצוות הטרוגני ומגוון, כל אחד מביא את היתרון היחסי שלו ואת השקפתו וזה מעודד יצירתיות, חדשנות והנעה קדימה - מה שהופך את הצוות ליותר חזק. אנחנו פועלים מתוך אמונה שהתהליך טוב ליחידה והוא הזדמנות לשפר יכולות", קובעת סא"ל בנימיני, "ולכן היום הזה הוא יום מרגש מאוד. אנחנו פועלים רבות כדי שכל הדלתות יהיו פתוחות עבור הלוחמות שירצו להמשיך ולהתפתח בצבא ובתפקיד".

"הלוחמות הוכיחו את עצמן בתהליך המיון ויעברו מסלול הכשרה זהה כחלק מאחד הצוותים הלוחמים בהכשרה", קובע סא"ל א', מפקד בית הספר לכא״ם, "אנחנו גאים ונרגשים ומאחלים לכלל המתגייסים והמתגייסות לכנף 7 הצלחה בהמשך, במיוחד בתקופה משמעותית כמו זו".