המספרים מאחורי המאמץ הלוגיסטי והאחזקתי של הלחימה בעזה

כבר 10 ימים שכוחות צה"ל מנהלים קרבות עזים בשטח רצועת עזה. במקביל מתקיים גם המאמץ הלוגיסטי, שמאפשר את המשך הלחימה באופן רציף ומתפקד. שוחחנו עם קצין הלוגיסטיקה הראשי, וקצין הטכנולוגיה והאחזקה הראשי, שסיפקו לנו את תמונת המצב המלאה והנתונים

06.11.23
הילה גד, מערכת את"צ

מתחילת הלחימה ברצועת עזה, נכנסות לשטח הרצועה שיירות אספקה חטיבתיות מידי יום. עד כה נכנסו במבצעים לוגיסטיים חטיבתיים עשרות משאיות הכוללות תחמושת, פגזים, מרגמות ואמצעי לחימה נוספים. כמו כן, סופקו לכוחות בשטח מאות אלפי ליטרים של מים, עשרות אלפי טונות מזון ומעל למיליון ליטרים של דלק.

 

"אנשי הלוגיסטיקה פועלים לילות כימים על מנת לאפשר רציפות לוגיסטית ברצועה", אומר קצין הלוגיסטיקה הראשי, תא"ל חיים מלכי, "זאת באמצעות מבצעים לוגיסטיים שמתרחשים מדי יום, ומאפשרים אספקת דלק, תחמושת וציוד לכוחות".

מפרוץ המלחמה, חיל הלוגיסטיקה סיפק בין היתר לכוחות ברצועה כ-30,000 שקי שינה, 16,000 קסדות, 46,000 חרמוניות ו-35,000 לוחות מיגון. השיירות הלוגיסטיות סיפקו גם מזון: 4,240,000 חמגשיות, 853,000 מנות קרב, 2,127,000 בקבוקי מים ו-870,000 חטיפים.

גם אספקת האפודים הקרמיים מתקדמת בקצב מהיר. "האיום שקיים על הכוחות שנמצאים בקו הגבול ואחריו, הוא איום של רסיסים מפגיעות פצמ"רים", מסביר תא"ל מלכי, "השכפ"ץ הרגיל שהכוחות מקבלים, מגן ב-30 אחוז יותר כנגד איומים מהסוג הזה, כיוון ששטח ההגנה שלו יותר רחב. כל חייל יקבל את הציוד שנדרש לו לפי עדיפות ונכונות מבצעית". לכן, כל חייל שנכנס לרצועת עזה - מקבל אפוד קרמי. 

יחד עם המאמץ הלוגיסטי, החיילים בחיל הטנ"א נמצאים בתוך שטח הרצועה, ומתקנים רק"מים (רכב קרבי משוריין) שנפגמו, כדי להחזירם לשימוש מבצעי בזמן שיא. "הם נותנים מענה לכל אמל"ח שזקוק לכך, וכמו כן עוסקים במיגון הכלים אל מול האיומים בשטח", מבהיר קצין הטכנולוגיה והאחזקה הראשי, תא"ל אריאל שימה.

 

הכוחות ובעלי המקצוע של חיל הטנ"א עסקו גם בתיקון רק"מים וכלים נוספים שנפגעו ב-7 באוקטובר, וכ-70% מכלים אלו כבר חזרו לשימוש מבצעי בשטח הלחימה. 

"החיילים בשטח מלאי מוטיבציה", מסכם תא"ל מלכי,  "ועושים עבודת קודש בצמוד לכוחות הלוחמים".