ברוכים הבאים לבית הספר הראשון מסוגו של הלוט"ר
עם פרוץ המלחמה, האימונים שמעבירה יחידת הלוט"ר בשגרה הפכו למציאות, ולוחמיה התייצבו בלב שדה הקרב. משם חזרו עם תובנות ולקחים, אותם תרגמו לתורות לחימה. יצאנו לבדוק מה גרם להם להקים דווקא עכשיו את ביה"ס החדש ואיך מלמדים את הכוחות לרחף מעל האויב - בפחות מ-3 ימים
זה קורה תוך שניות - הם עולים לאוויר, סורקים מבנים ממולכדים, מאתרים מחבלים, וכל זאת בזמן שהלוחמים על הקרקע ומזהים את האיומים מרחוק. הרחפנים הפכו לזוג ה'עיניים' השני של הכוחות, ומהווים בשנים האחרונות מכפיל כוח משמעותי בהיותם קומפקטיים, פשוטים לתפעול, ויותר מהכול - מצילים חיים.
כבר בבוקר 7 באוקטובר, לוחמי הלוט"ר, שבשגרה מכשירים את כוחות החי"ר והיחידות המיוחדות בכל תחומי הלוחמה בטרור, הוקפצו מיד ללחימה האינטנסיבית בעוטף. בין הקרבות הקשים לטיהור היישובים והמוצבים, הם הבינו שהשימוש ביכולות הרחפן הוא לא פחות מקריטי.
"התחלנו לסרוק מבנים ולנטרל איומים", משחזר רס"ן (במיל') א', מפקד תחום הרחפן בביה"ס ללוט"ר, "כשהגענו לאורים, הטסנו בפעם הראשונה במלחמה רחפן, ואיתרנו בעזרתו מחבל שהסתתר במרחב מוגן. מאז אותה היתקלות ראינו שזה עובד והתחלנו להיעזר ברחפנים עוד ועוד. הבנו שעל בית הספר שלנו מוטלת אחריות חשובה: להעביר את הידע ולהטמיע אותו גם בקרב יחידות אחרות".
המדריכים ביחידה תרגמו את כל מה שהם חוו בקרבות ללקחים מבצעיים משמעותיים, והחלו בהתאמת תורת הלחימה לפיה מאמנים את כל היחידות - למציאות בשטח: "בהתחלה הכנו סרטון הדרכה, והפצנו אותו בכל מקום שרק התאפשר לנו. הסברנו בו מה אומר כל כפתור ברחפן, איך מפעילים אותו וכיצד מטיסים אותו - כדי שכל לוחם ידע".
בעקבות אותה יוזמה, החלו הכוחות לפנות לביה"ס ללוט"ר עם בקשה: 'תגיעו ללמד אותנו עוד על הרחפנים'. המדריכים נענו מיד, התייצבו בשטחי הכינוס, ורגע לפני כניסת הלוחמים לתמרון ברצועה, העבירו אותם הכשרה מא' ועד ת'. בתחילתה הם למדו כיצד לתפעל את הכלי, ולאחר מכן גם איך לנצל את היכולות שלו בזמן אמת.
ככל שהשימוש בכלי גבר, המשיכו לפתח ביחידה תורת לחימה שלמה סביבו. "מצד אחד אנחנו בית ספר עם מדריכים ואנשי מקצוע שבונים תרגולות", מפרט רס"ן (במיל') א', "ומצד שני, גם לוחמים. אחרי גיבוש הטכניקה, אנחנו מתנסים בה בעצמנו, משפרים ומעדכנים אותה לפי כל צורך שעולה".
וכך, במהירות יוצאת דופן, נוסד "בית הספר הצבאי לרחפנים", אותו פוקדים עשרות חניכים מכל רחבי הצבא מדי שבוע. מאז הקמתו, הוכשרו בו כבר מאות לוחמים. בקורס ממוקד של שלושה ימים בלבד, הם מתאמנים במתקנים ולש"ביות שמדמים את הלחימה, ומתרגלים התמודדות מול אמצעים של האויב: "בסוף ההכשרה - כל לוחם יודע להטיס את הרחפן בעצמו, גם אם אין לו ניסיון או ידע קודם".
והתוצאות, כפי שמדגים מפקד התחום, מדברות בעד עצמן. "לוחם שהיה חניך בקורס הגיע אלינו ישירות אחרי שיצא מעזה. רועד כולו, הוא המשיך וסיפר שבצוות שלו קיבלו משימה לסרוק מבנה, והחליטו לעשות זאת קודם כל בעזרת רחפן, כמו שלמדו כאן".
"מהר מאוד, הם זיהו בתוך המבנה טילי RPG של האויב, שנועדו למשוך אותם להיכנס לאותו בית. בתצלום הרחפן, הם ראו שמתחת לשטיח נמצא מטען, שהוטמן על ידי מחבלים כמלכודת. בזכות הזיהוי המהיר, הם לא נכנסו לחדר - וחייהם ניצלו".
כיום, כך מציין רס"ן (במיל') א', אין פעילות ביחידה שיוצאת ללא רחפן. "כשהכוחות שאימנו חוזרים אלינו ומספרים איך מה שהם למדו פה עזר להם בלחימה ובסופו של דבר הציל חיים - אנחנו מבינים את החשיבות של מה שאנחנו עושים", הוא משתף. "ואנחנו בלוט"ר יודעים שעלינו האחריות להמשיך בכל עת לפתח את הידע ותורת הלחימה - ולהעביר אותה הלאה".