זאת המערכה הבלתי-נראית שמתרחשת - בלב ים
הם מפעילים אמצעי לוחמה אלקטרונית מתקדמים, ופועלים במימדים שעליהם אסור לנו אפילו לפרט. אז איך מסייעים לתמרון הקרקעי כל הדרך מהספינה? שמענו מהמג"ד של הגדוד הראשון בזרוע הים את מה שכן אפשר לספר על היחידה שמגדירה מחדש את עולם הספקטרום במעמקים
בכל רגע נתון, מקיפים אותנו תדרים: החל משידורי טלוויזיה, דרך שיחות בטלפונים הניידים ועד לתחנות רדיו ומכשירי קשר. המציאות היום-יומית הזו גולשת גם ללב הים, ומהווה זירה קריטית ומשמעותית בפני עצמה במלחמה. על הפעלת כל הכוח התקשובי של זרוע הים, אמון גדוד הקשר - הראשון והיחיד בזרוע.
"הכול מושתת על תקשוב בימינו", מבהיר סא"ל מ', מג"ד הקשר, "לכן, אם בעבר גופים שאחראיים על תקשורת היו פזורים בכל רחבי הזרוע ופעלו תחת גזרות שונות, כיום הם מאוחדים בגדוד אחד שפועל בצורה אוטונומית, מחובר לשטח ומנהל קשר רציף עם הכוחות להם מסייעים".
הבחירה בשם "גדוד" יכולה להישמע חריגה בין מושגי זרוע הים, אך כפי שמסביר סא"ל מ' היא נועדה לשקף את ייחודה ועוצמתה של היחידה: "גדוד הוא היחידה הצבאית הקטנה ביותר המסוגלת לפעול בצורה אוטונומית, והוא פועל בקצבים מהירים מאוד, מחובר לשטח ומנהל קשר עמוק עם הגופים להם הוא מסייע".
ואכן, הגדוד מפעיל חמ"לים, מכלולים מבצעיים ומוצבים קדמיים בלב יחידות השטח: "אנחנו נותנים מעטפת לכל כוח, בכל רגע, בכל שלב ובכל פעילות - בין אם מדובר בהפלגה שגרתית או מבצע מיוחד. מהרגע שכלי שיט יוצא לים - הוא באחריות שלנו, ויש לנו צוותים קדמיים שמגיעים לכל מקום שצריך".
אבל זה לא הכול. מאז תחילת התמרון הקרקעי ברצועה, כוחות הזרוע עוזרים לחטיבות המתמרנות ביבשה, תוקפים ומהווים גב משמעותי מכיוון רצועת החוף.
כל מעגל אש נסגר באמצעות הצלבת פרטים, וניתוחם במהירות ובדייקנות: "הספינות שלנו ברצועה מספקות זווית שונה לשדה הקרב. הן מאתרות חוליות מחבלים שניתן לזהות מן הים, יוצרות קשר עם הכוחות, ובמידת הצורך, בעזרת מעטפת תקשובית, מכווינות כלים של חיל האוויר או תוקפות בעצמן".
"שיתוף הפעולה המוצלח הזה הפך לתנאי מבצעי של ממש", מדגיש המג"ד, "כלים שלנו נמצאים בים 7/24, וכל האוגדות יודעות כיצד להיעזר בנו ולתקשר איתנו. בסופו של דבר, המטרה שלנו היא להגן על הכוחות המתמרנים מהים, ולהשלים כל משימה - בכל מימד לחימה".