הגענו לסופה וגילינו, איך בונים מחדש מוצב ב-3 חודשים?

קרבות 7 באוקטובר השאירו בסיסים רבים הרוסים ונטושים, ובשביל להחזיר עטרה ליושנה - באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה עובדים לילות כימים בשיקום המוצבים. יצאנו לשמוע על מוצב סופה - שתוך 3 חודשים חזר להיות ה'בית' של החיילות והחיילים

25.04.24
הילה גד, מערכת את"צ

מוצב סופה, שממוקם סמוך לדרום הרצועה, הוא אחד מהבסיסים הרבים בהם היו קרבות הירואיים בבוקר השבת השחורה. יותר מ-50 מחבלים פשטו על המוצב ופגשו בתגובה נועזת ולא מתפשרת של לוחמות ולוחמים אמיצים. הקרב שארך 14 שעות, הותיר אחריו מוצב הרוס, שרוף ומדמם, שדרש שיקום משמעותי כדי שחיילים יוכלו לשוב ולהשתכן בו. 

"סופה הוא אחד המוצבים שנפגעו הכי קשה במתקפה", פותח אל״ם דודו דדון, קצין הלוגיסטיקה של אוגדת עזה, ״חדרי השינה, חדר האוכל - הכול נשרף והושחת". בתחילה, המציאות המבצעית לא אפשרה ללוגיסטיקה של הפיקוד להגיע למוצב ולהתחיל בתהליך המיפוי, אך אחרי כמה ימים השיקום החל.

בהתחלה ניגשו לחדרי השינה , לשירותים ולמקלחות. ״כל אלו הם הדברים הבסיסיים שחיילים צריכים כדי לגור בבסיס״, מסביר סא"ל דדון, ״אחר כך שיפצנו את שאר התשתיות, ותוך שלושה חודשים המוצב חזר לקדמותו, במלוא מובן המילה״.

אחד האתגרים העיקריים איתו הצוותים התמודדו, הוא זיכוי החפצים האישיים שנותרו במוצב. חלקם, היו שייכים לחיילות וחיילים שחרפו נפשם בהגנה על העוטף. לאחר שהציוד עבר בדיקה, הוא הועבר למרכז שמשיב אותם למשפחות.

חדר האוכל המושפץ

ועכשיו, כמעט אי אפשר לדמיין שהתחולל במוצב הזה קרב קשה כל כך. החל ממיטות ומזרונים חדשים, ועד תשתיות שעברו חיזוק משמעותי - הכול השתנה. ״קיבלנו הרבה פידבקים מלוחמים ומפקדים שאומרים לנו תודה״, משתף סא"ל דדון בחיוך, ״בסוף המוצב הוא הבית של החיילות והחיילים, וככל שהוא נראה טוב יותר ומרגיש כמו בית - ככה זה מחזק את הרוח שלהם״.

"היה לנו חשוב שלא יראו רק את הקרב והאובדן, אלא גם את הצמיחה וההסתכלות על העתיד״, הוא ממשיך בלהט, ״וכל זה התאפשר רק בזכות הדבקות במשימה ושיתוף הפעולה שלנו עם הלוגיסטיקה של פיקוד הדרום. התחלנו ממקום מאוד נמוך, גם מנטלית וגם פיזית, של הרס וכאב. לראות את המוצב עכשיו, משוקם ברוח וכמובן גם במתקנים, מחזק אותנו להמשיך".