הענף החדש שדוחף את התותח האוטומטי הראשון - עד לשדה הקרב

כשמגיע כלי חדש לצה"ל, נדרשת עבודה רבה מאחורי הקלעים עד שתראו אותו בשדה הקרב. בתותח כמו הרועם, עם יכולות חדשות לחלוטין - התהליך מורכב עוד יותר. שמענו מראש הענף החדש שהוקם במיוחד על הצעד המשמעותי הנוסף לקראת כניסתה של ה"מפלצת" הארטילרית

30.07.24
שירה הלמן, מערכת את"צ

תותחים, טנקים, נמ"רות ודחפורים - אם אתם לוחמים, בטוח ראיתם מקרוב לפחות אחד מהם בפעולה בשדה הקרב, אבל איך הם הגיעו לשם? ומה קרה מהרגע שנכנסו לצה"ל עד שהחלו לקחת חלק בלחימה בכל הגזרות?

הפעם המל"י (המרכז לאימוני יבשה), המקום בומעלים כשירויות לכל הלוחמים מצטרף לתהליך. ומעכשיו - מתווסף תחתיו ענף הסבות רועם, שעומד מאחורי התותח האוטומטי החדש.

הוא הוקם לאחר הניסוי הראשון עם הכלי בשבטה, כשתפקידו לבנות ולעצב את תורת הלחימה של הרועם עד כניסתו המבצעית לגדודים השונים. לטובת המשימה, פיתחו בענף מערך הדרכה שלם ללוחמים שיוכשרו על התותח כשיתגייסו, וגם לכאלה מגדוד 405 שיעברו הסבה אליו.

שאלה משמעותית שמעסיקה את חברי הענף היא - כיצד מלמדים חיילים שהתרגלו לכלי מסוים, ועכשיו צריכים להבין את הטכניקות החדשות שהתותח מביא איתו? "הוא אומנם לא שונה בתכליתו, הבאת פגז אל המטרה לטובת סיוע לכוחות המתמרנים", מצהיר ראש הענף החדש, סא"ל ברק, "אך יש הרבה הבדלים משמעותיים שאנחנו חוקרים לעומק כדי ליישמן בשדה הקרב הנוכחי, כמו גם אופן הנגשת ולימוד התפיסה החדשה ללוחמים הבאים".

בנובמבר הקרוב, עתידים להגיע למל"י כמה "רועמים" שבהדרגתיות ימשיכו להיצבר עד שיגיעו מספר רב. עליהם יתאמנו חיילי הענף, ויבצעו תרגילים וניסויים, בהם יבדקו ויאפיינו את המערכות השונות והתמודדות הכלי בירי פגזים מרובים.

בהמשך, צפויות לצאת לדרך הכשרות הפרט לפי תפקידים - לוחם, נהג ומפקד, אך השינוי המשמעותי הוא שלוחם הרועם יהיה אחד שמוכשר לכל התפקידים. משם ימשיכו לאימוני צוות בשטח ובסוף יתרגלו כפלגות, בשונה מהתותחים הקודמים שבהם פועלים בסוללות כדי לשרת יותר צרכנים.

"הקמת הענף מהווה פריצה בדרכו של הרועם לחיל כולו", מתגאה סא"ל ברק, "עלינו להיות גמישים ויצירתיים על מנת להבין איך מטמיעים כלי כל כך חדשני". ולנו, נותר לחכות ולראות לאן יתפתח ויתקדם התותח המדובר - עד שגם הוא יצטרף לשורת המערכות האייקוניות שכולנו מכירים.