העלנו הילוך כדי לעמוד בקצב של יחידת הטרקטורונים. זו התוצאה

במהירות גבוהה, עם מארבים בתוואי שטח קשה ביותר ומוטיבציית על, דוהרים המילואימניקים של היט"ר לעבר היעד - מניעת חדירה של מחבל או מסתנן. ניסינו לגלות מה נדרש כדי להיות אחד מהם - ואחרי כמה שעות שטח, הבנו גם אנחנו מה כל כך מיוחד בטרקטורונים

09.05.24
נויה בן גיגי, מערכת את"צ

"מתאר שטח קשה או בעייתי? זה בדיוק אנחנו", כך מכריז בביטחון סרן צ', מפקד היחידה הטקטית הרכובה, ואם היה לנו שמץ של ספק, אחרי כמה שעות שטח עם אנשי היט"ר - גם הוא התפוגג באבק.

 

פעילות היחידה מתפרסת על כל הארץ: מדרום אוגדת 80, דרך חטמ"ר אפרים שבפיקוד המרכז ועד הצפון. 'חמושים' בעשרות טרקטורונים, לוחמי המילואים ביחידה, מנצלים את מהירותם ויכולותיהם לטובת משימות מסביב לשעון בגזרות השונות.

כמי שמכירים היטב את הכלי העוצמתי ואת נקודות התורפה בגדרות, הם יודעים ויכולים לאתר ניסיונות חדירה של שב"חים - ומזנקים לתפוס פעילי טרור.

"אין דבר כמעט שהכלי הזה לא יכול לצלוח ובקלות", מסביר מפקד היחידה, "הטרקטורנים שלנו מיועדים לכל סוגי שטח. זה כלי ייחודי מבחינת היכולות העבירות שלו - אנחנו יכולים להגיע למקומות שכלים אחרים לא מסוגלים לעבור. בנוסף, הוא מאפשר לפעול במהירות גבוהה הרבה יותר מהממוצע, ולנהל מרדפים או פעילויות בקצב אחר".

לוחמי היט"ר פועלים בעיקר במארבים: בעקבות מידע מקדים, הם מחכים בנקודות מסוימות, למסתננים שינסו לחצות, ממתינים על הטרקטורון - דוממים וממוקדים, לפעמים גם שעות ארוכות. "ברגע שאנחנו מזהים אותם מנסים לחצות - אנחנו עליהם במהירות שיא, מזנקים עם הכלים", מתאר המפקד. גם הנוכחות המאסיבית שלהם בשטח, הוא מציין, מסייעת להרתעת גורמים עוינים ומחזקת את תחושת הביטחון.

כוננות בעצימות כזו כרוכה כמובן גם בלא מעט ויתורים. אבל מבחינתם זה מובן מאליו. "יש לנו מדינה שהיא חשובה ויקרה לנו ואנחנו רוצים לבוא ולעשות, זה מה שדוחף אותנו", הם מסבירים בלי שמץ ציניות, "למרות העבודה הרבה והמרחק מהבית בתור אנשי מילואים, המשפחה מבינה תומכת ומחזקת, וההישגים
והתפוקות שלנו נותנים עוד דרייב להמשיך לעשות ולהגן".