הצטרפנו לג'יפאים של הר ציון וגילינו מאיפה הדרייב

את המילואימניקים של 'הר ציון' שווה לכם להכיר: רובם מעל גיל הפטור, התייצבו לשירות עם פרוץ המלחמה ולכל אחד מהם יש 'חבר' שהם לא עוזבים לרגע - הג'יפ. הצטרפנו אליהם לסיור גזרה מאתגר בקו התפר של איו"ש, ועל הדרך גילינו - מה מייחד את יחידת הטרקטורונים של פיקוד העורף?

22.08.24
רז רופא אופיר, מערכת את"צ

אם קיבלתם צו 8, כנראה שהדבר הראשון שלקחתם איתכם הוא מדי ב' או תיק גדול מהבית. אבל כשמדובר במילואמניקים של 'הר ציון' בפיקוד העורף, ג'יפ השטח - הוא הבחירה המתבקשת.


קרדיט: יוסי גמזו לטובה

היחידה הוקמה עם פרוץ המלחמה, מתוך צורך בכוח ייעודי נוסף שינייד חיילים לתוך שדה הקרב. "היינו צריכים להגדיר איך אנחנו מעבירים את הידע לנהגים אחרים", מסביר סמ"ר (במיל') חמוטל פתיה, מדריך בקורס המפקדים ביחידה, "כל מי שמעביר את ההכשרה נמצא ביחידה מהקמתה - כולנו היינו בשטח ובלב פעילויות קרביות, בין אם מדובר בתמרון בעזה או בקרבות בעוטף".


קרדיט: יוסי גמזו לטובה

ובגלל האופי המבצעי של 'הר ציון', הלוחמים צריכים לדעת להתמצא בנסיעה אתגרית בתוך שטחי הארץ, ולעבוד עם מפות שבילים. וזה בדיוק מה שהם עשו בתרגיל בקו התפר של איו"ש, שסיכם את שבוע הכשרות המדריכים.

"אנחנו מודעים לכך שבזמן חירום לא נוכל פשוט להפעיל תוכנת ניווט ולנסוע בכביש הראשי", מחדד המדריך בקורס המפקדים, "ובגלל זה יש צורך לשנן ולהכיר את כל הדרכים האחרות שמסביב, כדי ליעד שלנו ביעילות, בבטיחות ובמהירות".


קרדיט: יוסי גמזו לטובה

זאת ההכשרה השלישית מסוגה ב'הר ציון' ובה, הג'יפאים עוברים שבוע אינטנסיבי הכולל נסיעה בתוואי שטח מוגבל, ניווט בשטח וניווט עירוני, נסיעה בלילה - גם בחושך מוחלט. תוך כדי הנסיעה בתרגיל, משתף סמ"ר (במיל') פתיה, במה שהופך את התפקיד לכל כך יוצא דופן: "קשה לתאר כמה מיוחד הרגע בו הכוחות פוגשים בנו ביציאה משדה הקרב. אתה שם בשביל הבן של השכנים או של הבוס שלך, אתה מוציא את גיסך מעזה, וכל כך כיף לראות את המבט שלהם בעיניים". 


קרדיט: יוסי גמזו לטובה

ולמרות שהם לא מתפשרים על איכות הג'יפאים, מאז הקמתה, היחידה הכפילה את גודלה - היא התחילה מגדוד אחד בפיקוד הדרום, והרחיבה את פעילותה עם גדודים שפזורים כעת בכל אחד מהפיקודים. כעת 'הר ציון' מונה כ-800 מילואימניקים, ובימים אלו ממשיכה לגייס לשורותיה עוד אנשים טובים עם רכב שטח ורצון גדול לתת כתף. 


קרדיט: יוסי גמזו לטובה

ואכן רוח ההתנדבות של אנשי היחידה, כפי שמתאר זאת כשסמ"ר (במיל') פתיה, כאן כדי להישאר: "בפרוץ המלחמה, לא יכולנו לשבת בצד ולא לעשות כלום. לראות את האנשים שכאן נותנים מעצמם ועוזבים את חייהם המקצועיים רק כדי לתרום בדרך שלהם - זאת מהות הציונות בעיניי".