עוד מנות חדשות ושדרוגים לתפריט הכוחות בעזה

לאחר שכבר הכרתם כמה מנות שריעננו את התפריט של החיילים ברצועה, עכשיו מצטרפים למארזי המזון חידושים נוספים שיגרמו ללוחמים להרגיש בבית. מנות מתחממות, מארזים מחלקתיים ואפילו סחלב חם - שמענו איך נותנים מענה קולינרי מגוון שלא מפסיק להמציא את עצמו מחדש

18.01.24
גל מי טל, מערכת את"צ

בעוד הכוחות ממשיכים לפעול ברצועת עזה, אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה יחד עם פיקוד הדרום, חיל הלוגיסטיקה והמרה"ס, ממשיכים לחדש עבורם את המענה הקולינרי. אחרי שהשיקו כבר מספר מארזים משודרגים, בימים אלה יוצא לפועל פיתוח נוסף - "מנות קרב מתחממות", שנכנס כפיילוט לתפריטי המנ"קים של מספר יחידות. 

המנות החדשות מציעות אפשרויות של שווארמה טבעונית או מג'דרה שמגיעות בשקית ייעודית. כדי לחמם אותן, אין צורך להשתמש בחשמל או בגז - פשוט מכניסים את השקית לאריזה נלווית יחד עם שקית חימום ייעודית, שופכים מים וממתינים רבע שעה. כך יכולים החיילים ליהנות מארוחה חמה לחורף גם בתנאי שטח ובעומק הרצועה. 

בימים אלה, החלו גם הניפוקים לשטח של המארז המחלקתי, שנמצא כעת בשלבי רכש מואצים. מדובר במארז המכיל קטניות, פחמימות ורטבים בכמות שיכולה להספיק למחלקה שלמה. 

בקרוב צפוי להגיע לכוחות הלוחמים גם מארז "רענון מתוק", שיצא לניפוק ראשוני לפני מספר ימים. הוא מכיל מכונות להכנת וופל בלגי, קרפ צרפתי ופופקורן, ולהן מצורפות אבקות להכנת הקינוחים, רוטב שוקולד, מייפל, אבקת סוכר וסוכריות. 

מתחילת המלחמה, פועלים אנשי המרה"ס, על גיוון מארזי המזון שנשלחות לשטח, ועל יצירת מנות חדשות ותוספות שיגיעו איתן, לצד המענה השגרתי של מנת הקרב. הפיתוחים נוצרו במטרה לתת מענה תזונתי מיטבי לחיילים בכל הגזרות.

כך קרה עם מארז "סיר בר" - מארז המכיל סירים חד פעמיים עם תבשילים מהירים להכנה, פחמימות וקטניות, רוטב לפסטה, שמן זית, תבלינים, שימורי ירקות (אפונה וגזר ופטריות) וגם עוגה לקינוח. המארז מסופק בימים אלה לחיילים בשטח. 

גם עבור אוכלוסיות בעלות רגישות נבנה מענה מיוחד, כמו מארז "צ'ופר צליאק" - מארז ללא גלוטן המכיל, בנוסף למנת הקרב, חטיפים מתוקים ומלוחים, לחם עמיד וקורנפלקס. המארז מסופק בימים אלה לחיילים בשטח. 

אלה מצטרפים למארזים שכבר מכירים בשטח - "לחם אבירים", שמכיל מנה חמה, מרקים, טורטיות ועוד, ומארז ״בוסט״, שמהווה מנה מלאת אנרגיה וחלבון.

"אנחנו ממשיכים לחשוב על פיתוח מתאים לכל מצב", מציינת סא"ל אורטל גבריאל-אדרי, "השבוע, למשל, התחלנו לנפק ערכת סחלב חם לכבוד החורף. זהו חלק מפיילוט ראשוני שאנחנו מקווים להרחיב בקרוב. בנוסף, אנחנו נערכים לט"ו בשבט ולחג הפסח בעתיד הקרוב, וכבר מסתכלים קדימה למענה שניתן בקיץ. מבחינתנו, נכנסנו לשנת לחימה ונמשיך לחדש את עצמנו בהתאם לכך".

המארזים החדשים ומנות הקרב מגיעים ללוחמים ברצועה באופן יום-יומי, בעזרת השיירות הלוגיסטיות שמובילות ציוד ואספקה לשדה הקרב. מתחילת המלחמה, סופקו ללוחמים כ-2 מיליון טונות של מארזי מנות קרב, כ-7,000 טונות של ירקות וכמעט 3 מיליון חטיפי אנרגיה וחלבון ומשקאות אנרגיה.

דגש נוסף שנלקח בחשבון בבחירת המוצרים למארזים, הוא השימוש בתוצרת כחול-לבן. "אנחנו משתדלים לייבא כמה שפחות מזון מחו"ל", היא מחדדת, "כאזרחי מדינת ישראל, אנחנו רוצים לייעל את מערכות הייצור של מפעלי המזון בארץ ולתמוך בעסקים הקטנים".

"התגובות בשטח לא מפסיקות לזרום ורק גורמות לנו להבין כמה חשוב להתחדש ולהמציא את עצמנו מחדש כל הזמן בתחום הזה", מסכמת סא״ל אורטל, "המזון נותן לנו אנרגיות לא רק במובן המילולי, הוא גם משמח ומחמם. מה שמוביל אותנו תמיד זה הרצון ליצור ללוחמים בקצה תחושה של בית כשהם פותחים את הסיר - שידעו שאנחנו עוטפים אותם".