הצטרפנו ללוחמי שייטת הסטי"לים אחרי עוד פעילות נגד חמאס
ברגע ששמעו על חדירות מחבלים - הוקפצו לוחמי הסטי"לים להילחם ולסכל יעדי טרור בלב ים. עם אמל"ח מתקדם, עבודת צוות וספינות משוכללות, הם הספיקו לתקוף מטרות רבות ולהגן על המרחב הימי ללא הפסקה. איך זה נראה מבפנים? הצטרפנו אליהם כדי לגלות
"התחלנו חזק מאוד - ולאורך כל האירוע רק הגברנו", כך מתאר רב"ט ליאור, מפקד תותח ב'סער 4.5', את מה שהוא וחבריו בזרוע הים חוו בשלושת השבועות האחרונים.
מיד עם פרוץ המלחמה התייצבו לוחמי ולוחמות הסטי"לים (ספינות טילים) במרחב הימי, אל מול רצועת עזה, וסיכלו יחד מאות ניסיונות חדירה לשטח המדינה. מאז, הם לא נחו לרגע - ותקפו מטרות טרור רבות.
הלוחמות והלוחמים של שייטת 3 מהווים כוח אש מרכזי בשעת חירום, וזאת באמצעות הסטי"לים, שמצוידים במערכות נשק ואמצעים טכנולוגיים מהמתקדמים בעולם. הם מגנים על הנכסים האסטרטגיים בים, שומרים על עליונות ימית, אוספים מודיעין ומונעים חדירת גורמים עוינים לשטח המדינה. ובעת מלחמה - חשיבותם גדלה אף יותר.
בתקיפות הרבות השתתפו ספינות ה'סער'. ביניהן, 'סער 4.5' , הידועות בכושר שרידות, בכוח אש משופר ובמערכות טכנולוגיות מותאמות לשדה הקרב, ו'סער 6' - הספינות החדשות והמתקדמות ביותר בצה"ל, שביצעו ירי מבצעי בפעם הראשונה. אז איך זה נראה מבפנים?
'סער 4.5'
"הקפיצו אותנו בשבת בבוקר, כשהכול התחיל", משחזר רב"ט ליאור, "התייצבנו ראשונים, תיקתקנו את הספינה, בדקתי שהתותח תקין - ומהר מאוד יצאנו לדרך".
כפי שרב"ט ליאור מסביר, כאשר הם בספינה, ללוחמים אין תקשורת עם מה שמתרחש מחוצה לה: "לא ידענו שזו מלחמה כשהתחלנו להפליג דרומה, ידענו רק שחדרו מחבלים. קיבלנו נקודות ציון שאנחנו צריכים להוריד במפה, ביניהן, סירות מלאות במחבלים ומוצבים של חמאס".
"בימים הראשונים, פגענו במוצבים רבים של חמאס ברצועה, וירינו מאות פגזים בקצב אש בלתי פוסק", הוא מפרט, "ידענו שאם לא ננטרל בעיות קונקרטיות בהתחלה - הן יצטברו בהמשך הלחימה. תוך כדי, זוהו ניסיונות חדירה שסיכלנו בשיתוף פעולה עם שאר הכוחות. התחלנו חזק מאוד - ולאורך כל האירוע רק הגברנו".
תנאי השטח בים מורכבים ומשתנים כל העת, ומשמעות התקיפות שלהם היא אדירה. "אנחנו נמצאים בים ומחכים להגן ולתקוף בכל רגע נתון", מצהיר מפקד התותח, "הנוכחות שלנו מכריעה".
'סער 6'
"ספינות 'סער 6' נבנו כדי לתת מענה לכל הדרישות של זרוע הים: הגנה על נכסים אסטרטגיים, מערכות תקיפה מתקדמות, אמצעים טכנולוגיים מפותחים ויכולת שהייה בים לאורך זמן", מפרט סא"ל עומר, מפקד בשייטת 3.
בתהליך הפיתוח של ספינות 'סער 6' בשנתיים האחרונות, אח"י מגן ואח"י עוז מובצעו. כל זאת קרה חודשים ספורים לפני פרוץ המלחמה. כך, הן הרחיבו את סל היכולות המבצעיות של זרוע הים וצה"ל. התהליך הוכיח את עצמו, בין היתר כשביצעו תקיפה מבצעית ראשונה של מתקן לייצור אמל"ח, מוצב, ועמדת תצפית של הכוח הימי של חמאס.
"כל הספינות שלנו לוקחות חלק פעיל ואינטנסיבי בלחימה מאז 7 באוקטובר", הוא ממשיך, "מאמצי ההגנה על הנכסים האסטרטגיים בים, שמירה על חיי התושבים, ההתקפה נגד תשתיות חמאס - כל אלה בעדיפות העליונה שלנו".
למרות שבספינה משרתים חיילות וחיילים בעלי 20 מקצועות שונים, כולם פועלים בשיתוף פעולה הדוק: "המשימה של הצוות היא להילחם ביחד. צוותי התותח, החימושים, המכ"ם, המנוע, וכל מערכות הספינה דואגים שהכול יפעל בתיאום מלא. מדינת ישראל חוותה טלטלה, אבל אנחנו מרימים את הראש, ונשארים ממוקדים מול המטרה".