הם יצאו מעזה, ויחזרו לשם בקרוב - הפעם כמ"פים החדשים של צה"ל
הם נכנסו לעזה עם תחילת התמרון, ונתקלו בכל האתגרים של שדה הקרב - החל מקרבות הירואיים, דרך קבלת החלטות בזמן אמת ועד התמודדות עם אבידות כואבות. 130 מפקדי מחלקות וסגני מ"פ יצאו לדרך חדשה, שבסופה יחזרו ללחימה - הפעם כמפקדי פלוגות: "מחכים לעלות על ציוד, להיכנס חזרה פנימה, וליישם את מה שלמדנו כאן"
בעודם נרגשים, מותשים, גאים ומתגעגעים, עמדו בחודש שעבר יותר מ-130 לוחמים בפתחו של תהליך שעתיד להשפיע על המשך חייהם.
יום קודם לכן, הם עוד היו בעומקה של רצועת עזה - מפקדי מחלקות או סגני מ"פ שנלחמים באויב, מנטרלים איומים, אך גם מאבדים חברים לנשק. בקרוב כבר יחזרו ללחימה, אבל הפעם - בתור מפקדי הפלוגות החדשים של צה"ל.
מאז ומתמיד הכשרת מ"פ הייתה מכוונת מלחמה, אך בתקופה שכזו, זה נהיה מוחשי יותר מאי פעם. כולם כאן מבינים היטב את משמעות התפקיד, לאחר שחוו על בשרם את אירועי 7 באוקטובר, ההיתקלויות המאתגרות בעזה והמציאות האינטנסיבית בשדה הקרב. יותר מהכול, הם יודעים לאן יחזרו ומדוע זה כל כך הכרחי.
אבל לפני שמפקד מגמת ההכשרה, סא"ל עבדאללה, מספר לנו על התכנים שעוברים המ"פים העתידיים, חשוב לו להדגיש: "אומנם זה קורס מ"פ בהגדרתו, אבל בלחימה הם הופכים למפקדי צק"פ (צוות קרב פלוגתי), שמורכב לא רק מחי"רניקים, אלא גם מכוחות הנדסה ושריון. לכן, הם חייבים להיות מקצועיים יותר".
ועל זה בדיוק שמים דגש בהכשרת החירום הזו, שהיא גם קורס המ"פ הגדול ביותר עד כה בצה"ל - 130 חניכים, שעוברים אימונים טקטיים, תרגילי מפה, התנסויות, סימולטורים וסדרות שטח.
הם מתאמנים עם כוחות הנדסה ושריון שונים שמצטרפים אליהם, וכך - מתרגלים שיתוף פעולה קריטי עם מגוון החילות והתפקידים אותם יפגשו בצק"פ שלהם בזמן אמת. בנוסף, הם פועלים גם בהתאם ללקחים שעולים מהשטח ומתרגלים הפעלת אש, מערכות שו"ב, עקרונות שהייה ממושכת, אבטחת הכוח, ואפילו לומדים על צעדי האויב.
שיא הקורס יגיע כשהלוחמים ייכנסו חזרה לעזה לכמה ימים כדי לתרגל את כל שלמדו בזמן אמת. "אנחנו שולחים אותם ליחידות השונות ומכניסים אותם לרצועה לזמן מוגבל, על מנת שיתאמנו לקראת תפקידם החדש ויגיעו אליו מוכנים יותר", מסביר סא"ל עבדאללה, "אין פלטפורמה טובה מזו כדי ללמוד".
לצד תחושת המשמעות והאימונים המעניינים - מגיעים גם אתגרים לא פשוטים. "החניכים באו אחרי תקופת לחימה ממושכת, ועברו חוויות קשות מאוד. חלקם הגיעו עם מטען משדה הקרב, או 'התאכזבו' לצאת לקורס לימודי אחרי 'הדבר האמיתי'", מודה סא"ל עבדאללה, "זה עשוי לערער את הביטחון שלהם".
אבל כאן דואגים להפוך את הקערה על פיה: "הם מבינים את גודל השעה, ויודעים שעליהם ללמוד מהר ובאופן אינטנסיבי כדי לחזור לשטח מוכנים ומקצועיים יותר", הוא ממשיך, "הם רציניים, וגם את התחושות השליליות מנתבים למקור המוטיבציה הגדול ביותר".
את הדברים הללו, מאמת סגן ט', חניך בקורס שכבר ביום הראשון של התמרון נכנס כמפקד מחלקה לעזה: "בהתחלה לא האמנו שזה באמת קורה, ולאורך הלחימה נתקלנו בסיטואציות מורכבות. אחת מהן, הייתה כשהמ"פ שלי נפצע והייתי צריך להיכנס לנעליים שלו בתור מ"מ".
"באנו מלחימה ואנחנו חוזרים ללחימה", משתף החניך, "כל האתגרים שעברנו רק גרמו לנו להבין למה אנחנו יוצאים להכשרה. אנחנו מחכים לעלות על ציוד, להיכנס חזרה פנימה, וליישם את מה שלמדנו כאן. זה מדרבן אותנו".
"הפעולות וההחלטות שהלוחמים האלה יקבלו כמ"פ - יכריעו את המלחמה", מסכם מפקד המגמה, "אומנם הוצאנו אותם משדה הקרב, אבל זה כדי להכשיר אותם בצורה המדויקת ביותר, בהתחשב במציאות הקיימת, ולהחזיר אותם, ללא קיצורי דרך - למקום שצריך אותם יותר מכל".