איך מסייע מערך הכושר הקרבי במאמץ המלחמתי?

בין סיכול לפעילות מבצעית, בין תרגול בלש"ב לאימון בנשק - הלוחמים בשטחי הכינוס חייבים להישאר בכושר. בשביל לשמור על הגוף, ובכך גם על הנפש, מערך הכושר הקרבי פועל ללא הפסקה. גם את תושבי העוטף הם לא שוכחים, ושומרים על מוכנות גבוהה

25.10.23
איה חיימוביץ', מערכת את"צ

אנשי מערך הכושר הקרבי פועלים בימים אלו ללא הפסקה, כשמטרה אחת מרכזית לנגד עיניהם: אימון הלוחמים ותומכי הלחימה לקראת המשימות האופרטיביות. בעזרת צוותים שונים הם מגיעים לכל מקום שרק אפשר - בסיסים, שטחי כינוס ואפילו יישובים על מנת לתרגל את הכוחות לרגע האמת.

ארבעה אלמנטים מרכזיים מרכיבים את תפיסת בניית הלוחם, ובימים אלו - כל אחד מהם הופך לקריטי יותר, משמעותי יותר ורלוונטי יותר מאי פעם. לכן, מאמצי המערך מתמקדים בעיקר בהם: מאמצים אנאירוביים, מאמצים אירוביים, כוח וליבה, ותחום הקרב-מגע.

"המרכיבים האלו חשובים, לא רק בזכות זה שהם הופכים את הלוחם לחזק או מהיר יותר בשדה הקרב", מדגיש אל"ם (מיל') אבי דהן, ראש מערך הכושר הקרבי, ובימים אלו מנהל לחימה בדרום, "הם הופכים אותו גם לממוקד, יוזם, לוחמני וחותר למגע, וכמובן - משפרים את הסיכוי שלו להתמודד עם פציעות עתידיות או אפילו למנוע אותן". 

במיקוד ארבעת האלמנטים הללו, ובחשיבה נרחבת על קהלים נוספים שהמערך יכול להיטיב איתם בימים אלו - התחילו שבעה פרויקטים חשובים:

קציני האימון הגופני ביחידות, בבסיסים ובשטחי הכינוס, מעבירים אימונים שונים שייעודם לתרגל את הכוחות במאמץ המלחמתי: אימוני כוח, סחיבת משקלים, ירי במאמץ ולחימה בשטחים בנויים. 

לטובת היחידות שאין להן קצין אימון גופני משלהן, מופעל על ידי המערך גם צוות חוץ. הוא מורכב מקא"גים שונים, שנוסעים מיחידה ליחידה ומאמנים את הלוחמים בגדודים שבשטחי הכינוס. 

"זה נכון במיוחד בתקופות של המתנה כמו עכשיו", מסביר אבי, "האימון מחזיר ללוחמים שבשטחי הכינוס את תחושת החדות, ומקל על רגשות חוסר הוודאות".

צוותי הקרב-מגע עוברים בין היחידות השונות, ומאמנים ללחימה בטווח קרוב.

בעקבות המצב הביטחוני, יישובים רבים בעוטף עזה ובגבול הצפון פונו למרכז. בין המפונים, גם ילדים צעירים ובני נוער. 

מערך הכושר הגופני לא שוכח גם אותם, ומפעיל צוותים של מדריכות אימון גופני שמגיעות למשפחות בבתי המלון ובמרכזים השונים בתל אביב, ירושלים ונתניה, ומבצעות עם הילדים אימוני כושר ותרבות גופנית. 

ביוזמת המערך, מרכז הכושר הקרבי שבוינגייט נפתח למתאמנים, ועד כה יותר מ-6,500 לוחמים במערך המילואים והסדיר מכלל היחידות התאמנו בו. 

ניווט מדויק, ריצה, כוח, ירי במאמץ ומעבר מכשולים, הם תרגולים קריטיים עבור הלוחמים שעתידים להיות בחזית הלחימה, ואת כל זה - הם יכולים לתרגל במרכז. 

אבל העשייה לא מסתכמת בזה. "החלטנו לתת להם גם הפוגה, ולהביא הרצאות בתחום בניית הלוחם, לחימה מדוייקת ואפילו שיחות עם תזונאית בנושא תזונה בימי הלחימה", מספר אל"ם דהן. 

בעקבות הטבח הנורא שאירע בשבעה באוקטובר, נותרו אזרחים, חיילים, חברי כיתות כוננות ואנשי ביטחון שונים בהלם קרב קשה.

ביחד עם מערך הרפואה, מערך הכושר הקרבי מפעיל צוותים לאימון של הלומי קרב, במטרה להקל עליהם ולו במקצת את ההתמודדות הקשה עם האתגרים הניצבים בפניהם בתקופה הזו. 

מערך הכושר הקרבי לוקח חלק בהספקת הציוד ליחידות הלוחמות. בזכות רכש ותרומות, הם משתדלים להביא כמה שיותר ציוד מקצועי רלוונטי לשטחי הכינוס, כזה שישמש את הכוחות הלוחמים באימונים ובמשימות האופרטיביות שלהם.

 

"במערך הכושר הקרבי, אנחנו מאמינים שהכושר לא רק בונה את היכולת הפיזית אלא גם מחזק את הביטחון העצמי, הנחישות, האיתנות ותחושת המסוגלות של הלוחם. התגובות על האימונים מדהימות, ואנחנו נמשיך ונתרגל את הלוחמים, כמו גם את הילדים המפונים והלומי הקרב", מסכם אל"ם דהן, "המערך הוא יוזם וחרוץ, שמוכן לכל משימה ובכל תנאי - וכך נמשיך, על מנת לעמוד בכל מטרה שתוצב לפנינו - הן במישור הצבאי והן באזרחי".