כך נראה התמרון של הגדוד שמכיר את עזה מכל זווית

בין חבירה לכוחות החי"ר המתמרנים עד להטסת רחפנים ובלונים טקטיים - גדוד 414 מכירים את עזה כמו את כף ידם. אז איך אוספים מודיעין קריטי בלב שטח האויב? וכיצד פועלת פלוגה שנכנסה בפעם הראשונה לרצועה? שמענו מסמל ניקה, לוחמת בגדוד, על הרגעים שבין אבידות קשות - לפעילויות שמצילות חיים

11.02.24
שירה הלמן, שחר גראור ואור אפרים, מערכת את"צ

אחרי שגדוד 414 נלחם ללא הרף מאז 7 באוקטובר והגיע להישגים משמעותיים, הלוחמות בו עשו היסטוריה, ולראשונה - תמרנו בעומק רצועה. 

"אנחנו אמונים על איסוף מודיעין בשטח", מסבירה סמל ניקה, לוחמת בגדוד, "בתמרון במיוחד, אנחנו מלווים כל לוחם שפועל בעזה על מנת לספק לו תמונת מצב מלאה על המקום בו הוא נמצא". כדי לייצר את המעטפת המודיעינית הזו, כל פעילות שלהם נעשית בחבירה לכוח חי"ר, והם בקשר ישיר ותמידי איתם.

סמל ניקה עצמה אחראית על הטסת רחפנים ובלונים טקטיים, שמשמשים כחלק מאמצעי הלחימה והאיסוף הייעודים של הגדוד: "המלחמה הוכיחה את הכוח של המכשירים האלה. איכות המצלמה של הרחפנים מאפשרת לנו לראות רחוק ומדויק, ומספקת חוזי מהגבול עד הים". לעיתים, הם מכניסים את הכלים למבנים לפני הלוחמים, מוצאים מחבלים בסביבה ובכך - מצילים חיים.

 

אבל זה לא הכול. הלוחמות והלוחמים גם מזהים פירי מנהרות רבים, ומכווינים את כוחות ההנדסה ברמת הקואורדינטות, עד שיושמדו. "החל מאותה מתקפה אכזרית", מוסיף המג"ד, סא"ל אופיר, "הגדוד פעל בנחישות ובאיתנות במטרה לאתר אמצעי אויב, פירים מבצעיים, ולפגוע בחמאס".

היום ברור לנו שבעזרת סמל ניקה ושאר חברותיה וחבריה מתאפשרת הכוונת אש בשטח הרצועה, מציאת איתורים חשודים וצפייה באויב בכל רגע נתון, אך לפני כמה חודשים, היא לא האמינה בכלל שיגיע היום בו תיקרא לעבור את הגבול ולהצטרף ללחימה על הבית. "כשאמרו לנו לראשונה שאנחנו נכנסות הייתי בהלם מסוים", היא משחזרת את אותם רגעים, "אבל התמלאתי תחושת גאווה, ולקחתי צעד נוסף קדימה בשירות למדינה". 

לניקה יש 2 דברים שגם בכניסה לעזה היא לא השאירה מאחור - שרשרת וצמיד, שמהווים עבורה מזכרת מבן זוגה שנפל ב-7 באוקטובר. "התחלנו את הדרך בצבא יחד, מהטירונות דרך הקו ועד שהתפצלנו", היא משתפת, "הוא הגיע לנחל עוז, שם נפל. להחזיק בהם ולהיזכר כל פעם שהוא עדיין איתי נותן לי מטרה - ומזכיר לי למה אני נלחמת".