נושא הביקורות במטבחים ובחדרי האוכל בצה"ל
תחת מערך המזון ישנו תחום ביקורות התזונה עליו מפקד הרת"ח (ראש תחום) והשף הצה"לי, רנ"ג סימו כהן.
הביקורות מבוצעות ע"י השף הצה"לי ולעיתים נעשה בסיוע אנשי מילואים בעלי סוג מקצוע של שף בדרגה 4-5.
הביקורות מתקיימות במתכונת של פתע ללא הודעה מראש, על מנת לבחון את המענה הקיים ביחידות השונות והתדירות היא כזאת כאשר יחידות ענק מבוקרות פעמיים בשנה, יחידות השדה פעם בשנה ויחידות תומכי הלחימה פעם בשנתיים.
בנוסף מתקיימות ביקורות פתע של ההנהלה הבכירה כגון ראש אט"ל, סגן הרמט"כל בהתראה של ערב קודם.
כמו כן, בכל תלונה שמתקבלת (בחמ"ל הורים, נקח"ל, נציג פניות הציבור וכו') נשקלת התלונה בכובד ראש, ובמידה והתלונה נמצאת מוצדקת מתוכננת ביקורת פתע לבדיקת איכות המטבח המדובר.
בין הנושאים עליהם מתמקדים בעת ביקורת במטבחים ובחדרי האוכל:
- ניהול מלאי המזון וניצול התקציב של המטבח
- ארגון וניהול המטבח וחדר האוכל
- אחריות מפקדים והטיפול בשאב האנושי, כלומר בכוח האדם במטבח
- תפריט, מקצועיות, יצירתיות ומשמעת ביצועית
- חוות דעת של החיילים בבסיסים
- מצב התשתיות, אחזקה וכשירות הציוד והיכון המטבחי
- תברואה ובטיחות במזון ובעבודה במטבח
- תחום הכשרות
- בחינת המענה התזונתי הניתן לאוכלוסיות ייחודיות כגון טבעונים או צליאקים