מערכת אתר צה"ל

מערך המזון גאה להציג את אחד מפרוייקטי הדגל שלו: פרוייקט "שף צעיר", אשר מכשיר שפים, מאפשר להם שירות משמעותי בצה"ל ומעניק להם מקצוע וניסיון. במדינה מספר בתי ספר תיכוניים, אשר מלמדים את מקצוע "אומנות הבישול" מטעם משרד העבודה והרווחה ובשיתוף עם משרד החינוך. במהלך תקופת הלימודים מלווים התלמידים על ידי ראש מדור אופ"ק (איתור ופיתוח קולינרי) במערך המזון, רס"ן יפית אדרי וקציני המזון הפיקודיים והאוגדתיים, אשר תומכים בתלמידים עד גיוסם ומסבירים להם את חשיבות הגיוס לצה"ל וביצוע שירות משמעותי כלוחם או, בהתאם להכשרתם המקצועית, כ"שף צעיר" במוצב קדמי.

לאורך תקופת החניכה החניכים עוברים בין היתר גם סדנאות בישול עם נגדים מיחידות שונות, מבצעים סיור במטבחי צה"ל, מכינים ארוחות ללוחמים ועוד. ליווי התלמידים מבוצע עד יום הגיוס וגם לאחריו על מנת לאפשר כניסה מיטבית לשירות. התלמידים, שמתגייסים  לתוכנית "שף צעיר" עוברים הכשרה נוספת בבה"ד 6 של חיל הלוגיסטיקה על מנת להשלים את היכרותם עם נהלי הצבא בתחום המזון. הכשרה זו קצרה יחסית לאור העובדה כי לשף הצעיר יש כבר ידע קולינרי נרחב.

עם סיום ההכשרה משובצים השפים הצעירים במוצבים, נותנים מענה ישירות ללוחמים וזוכים לשירות צבאי מאתגר ומיוחד. בנוסף, במהלך שירותם הצבאי עוברים השפים הצעירים חניכה עם שפים מובילים במשק האזרחי ואלו מלמדים את השפים הצעירים שיטות בישול ומתכונים חדשים ומגוונים.

פרויקט "שף צעיר" מתבצע על ידי מערך המזון אשר נחנך לאחרונה ומהווה גוף אחד, שלם וייחודי, האחראי על כלל תחומי המזון בצה"ל ומהווה כתובת אחת ונגישה על מנת לעמוד בכל הדרישות ולספק מענה איכותי, טעים ומזין לחיילי צה"ל. "חיל הלוגיסטיקה ומערך המזון רואים בשפים הצעירים הללו את דור העתיד של מפקדי המטבחים הבאים" מסכמת רס"ן יפית אדרי.