ב-5 ביוני 1967 פרצה מלחמת ששת הימים, כאשר שלב הפתיחה נפל בעיקרו על כתפי חיל האוויר. הוטלו על החיל שתי משימות: (1) חיסולו של חיל האוויר המצרי ביום הלחימה הראשון. (2) הגנה על שמי מדינת ישראל מפני מטוסיהן של מדינות ערב האחרות. מטרת המבצע, שכונה מבצע "מוקד", הייתה להשמיד את חיל האוויר המצרי בשש השעות הראשונות של הלחימה.
חיל האוויר הקצה כמעט את כל מטוסיו לשם התקפה על חיל האוויר המצרי, והוא הושמד על הקרקע (197 מטוסים, מהם 8 בקרבות אוויר). בצהריים תקף חיל האוויר הישראלי את חיל האוויר הירדני, השמיד מחצית מהכוח האווירי של סוריה, ושלושה מטוסי ווטור הגיעו עד עיראק.
פירוט אירוע ההיעדרות-
אלכסנדר ערמון (קסטנבאום) ז"ל היה טייס מילואים בטייסת סופר מיסטר ביום בו פרצה מלחמת ששת הימים, 5 ביוני 1967. מבנה המטוסים אותו הוביל אלכסנדר כלל את יעקב נבו ז"ל, צבע אומשוויף ועמירם מנור ז"ל. המבנה המריא בשעה 07:19 ויעדו היה בסיס כברית. מטוסי הסופר מיסטר טסו בגובה נמוך על מנת להימנע מגילוי מוקדם על ידי תחנות המכ"מ המצריות, וכשהגיעו סמוך לבסיס המצרי נסקו לגובה כדי להפציץ בצלילה את מסלולי השדה. לאחר הפצצת המסלולים חזרו מטוסי הסופר מיסטר ותקפו את השדה, הן בצליפה כשהם משמידים על הקרקע בין 8 ל-10 מטוסים מצריים. תוך כדי הצליפות נתקלו המטוסים במטוס תובלה מצרי מדגם איל-14 והפילו אותו. לאחר שסיימו את התקיפה והתארגנו לחזרה לבסיסם נתקלו הסופר מיסטרים במטוס איל-14 שני והפילו גם אותו. תוך כדי החזרה יורטו הסופר מיסטרים על ידי שני מטוסי מיג-21 מצריים. תוך כדי קרב אוויר התרסקו אלכסנדר ועמירם מנור ז"ל. יעקב נבו ז"ל וצבי אומשוויף שבו לבסיס חצור כבודדים.
בתחקיר לאחר הטיסה מסר יעקב נבו ז"ל שבשעה 08:10 לערך, כשהיו 20 עד 25 קילומטר מזרחית לקנטרה, ראה את מטוסו של אלכסנדר פוגע בקרקע ומתלקח.
לאחר תום המלחמה אותר מקום ההתרסקות של אלכסנדר ערמון ז"ל. בין המבקרים באתר היו גם מפקד הטייסת אהרון שביט, קצין מודיעין בשם יאיר ואיש הרבנות הצבאית רפאל לוי. בשטח לא נמצאו שרידים שיכלו להעיד על גורל הטייס. לא נמצאו סימני שרפה, אך גם לא סימנים לכך שהטייס נטש.