בנימין בן ציון נולד בשנת 1929 בפלאבן שבבולגריה בן סולטנה ומיקו.
נעדר מהתאריך: 15.05.1948, ו' אייר תש"ח
תקציר נסיבות ההיעדרות-
בליל 14-15 במאי 1948 כבשו כוחות הגדוד הראשון של הפלמ"ח את אזור מלכיה. ה"קמפ" (מחנה בריטי ישן), גבעת העץ שמדרום מערב ל"קמפ" והגבעה בכניסה לכפר מלכיה נכבשו. הכפר עצמו לא נכבש וגילה התנגדות באש חזקה.
בבוקר ה-15 במאי 1948 החלה התקפת נגד לבנונית בכוח רגלים גדול. בסיוע כלים משוריינים ותותחים החלו הלבנונים הודפים את כוח הפלמ"ח מעמדותיו השטוחות שלא התאימו להגנה נגד אש כמו זו של ההתקפה הלבנונית. בשעת צהריים, לאחר שרבו הנפגעים ותשו כוחות הגדוד, ניתנה על ידי המג"ד דן לנר פקודת נסיגה. מחלקה אחת התמקמה על גבעת העץ כדי לחפות על הנסיגה. הכוח הנסוג, שלקח איתו פצועים והרוגים והביאם לרמות נפתלי ואחר כך לאיילת השחר, נאלץ להשאיר בשטח חלק מהחללים.
כאשר שב הגדוד וכבש את מלכיה בליל ה-28 במאי 1948, יצאו אנשי הגדוד לחפש את גופות החללים מהקרב של ה- 15 במאי. הם מצאו אומנם 4 גופות בקבר בכפר, אך לא לקחו אותן. רק כיסו בגל אבנים וציינו בשלט "פלמ"ח". באזור גבעת העץ נמצא קבר בודד ועוד חמש גופות בתוך כוך סלע. גם אלה כוסו באבנים וצוינו בשלט "פלמ"ח".
ב-1 ביוני 1948 ירד הגדוד הראשון ממלכיה ובמקומו תפש את השטח כוח של גדוד 11 מחטיבת "עודד".
אנשי "עודד", שישבו על גבעת העץ, התלוננו על ריח רע שעלה מאחת המערות. אפשר להניח שהיה זה ריח גופות חללי הפלמ"ח שלא נאספו.
אחרי מבצע "חירם" בראשית נובמבר 1948 נערך חיפוש חללים באזור מלכיה. נמצאו בו 10 גופות שנאספו ונקברו בקבר אחים בקיבוץ מעוז חיים.
בעקבות חקירה של אית"ן בשיתוף היחידה להנצחת החייל במשרד הביטחון, התברר כי בנימין בן ציון קבור יחד עם חלק מחבריו מקרב זה בקבר אחים בקיבוץ מעוז חיים, והתקיים שם טקס גילוי מצבה.