זה מה שעברו קציני הטכנולוגיה והאחזקה מכלל הגדודים בסדנה המיוחדת
פעילויות גיבוש ייחודיות, תכנים פיקודיים מעמיקים ולצידם הכשרה מקצועית חשובה - גם קציני הטכנולוגיה והאחזקה בגדודים לא ציפו למה שחיכה להם השנה בסדנה הדו יומית. הפעם, כשחטיבה 401 מנצחת על האירוע, המ"מים הצעירים שמפקדים על עשרות חיילים זכו להכשרה חיונית ולגיבוש חסר תקדים ביניהם. כך זה נראה
מבעד לעצים ביער ירוק העד המכסה את הרי הכרמל, היה ניתן לשמוע לפני כשבוע את שריקת המים הרותחים בסירי הבישול של קציני הטכנולוגיה והאחזקה שהגיעו לסדנה המיוחדת. כ-70 מ"מים צעירים מכלל צה"ל התקבצו לחיפה, שם זכו לרכוש כלים פיקודיים, להתפתח אישית ומקצועית ולהתגבש אלו עם אלו.
"פתחנו את הסדנה בפעילות של בישול בשטח מסיבה מסוימת", מסביר קצין הטכנולוגיה והאחזקה (קט"א) של חטיבה 401, רס"ן יניב לוי. "הם קיבלו את המצרכים מחברה אזרחית שארגנה את הפעילות, אך האוכל שאכלו בסופו של דבר היה תלוי אך ורק בהשקעה ובמאמץ שלהם. גם ההצלחה שלהם בתפקיד, וההצלחה של המחלקות שלהם, תלויות נטו בתהליכים שיובילו".
קציני הטכנולוגיה והאחזקה הגדודיים הם דור העתיד שת חיל הטכנולוגיה והאחזקה, מסביר רס"ן לוי, ולפיכך הושם דגש על גיבושם כקבוצת כוח: "פעילות נוספת שביצענו היא לייזר טאג בו נדרשו להתחלק לקבוצות ולפעול יחד להצלחת המשימה. שמנו את אור הזרקורים על הגיבוש, מתוך הבנה שהם יכולים וצריכים להיעזר זה בזה בשגרה".
קציני הטכנולוגיה והאחזקה מפקדים בגדודים על מחלקת האמל"ח, המונה לפי רוב 10 עד 15 חיילים ומספר רק מעט קטן יותר של נגדים ולמעשה אחראית לכשירות ולמוכנות של כלל האמל"ח והרכבים. מדובר בכוח גדול ומורכב עליו מפקדים הקצינים הצעירים, ומתן כלים פיקודיים היווה מוקד עיסוק חשוב נוסף של הסדנה.
"דרך סדרה של פורומים עם מפקדים בכירים, זוטרים וחיילים מחוות השומר ומחו"ה אלון, לימדנו אותם להתמודד עם קשיי הפיקוד", מתאר רס"ן לוי, "בסיסים אלו מהווים חממה, אבל גם בגדוד המפקדים צריכים להבין מה מניע חיילים להצליח, וכיצד לסייע להם במקצועיות עם קושי".
מרכיב נוסף של ההרצאה היה סדרת הרצאות על מצוינות ומקצועיות בתפקיד, שחיוניות בייחוד עבור הקצינים הצעירים. "הבאנו מרצה אזרחי שדיבר איתם על מצויינות במעגל החיים החל מהרמה הפרקטית של כיצד להציג את עצמם", מציין הקט"א של חטיבה 401, "והמשכנו לסדרת הרצאות מקצועיות של גורמים בחיל ומג"ד מהשטח על התפקיד שלהם ועל לאן הולך חיל האחזקה והטכנולוגיה במבט קדימה".
אחד מאותם גורמים מהחיל שהרצו, הוא קצין הטכנולוגיה והאחזקה של אוגדה 162, סא"ל יוסי מור, שהסמיך את רס"ן לוי להוביל את הסדנה: "כבר מהרגע הראשון ראיתי בכך שליחות ואחריות גדולה, מתוך ההבנה שאלו אותם קצינים שעתידים להחליף אותי, את הקט"א של האוגדה ואף את מפקד החיל בעתיד הלא כל כך רחוק".
"אני רואה בקצינים הצעירים את האוכלוסיה החשובה ביותר בחיל הטכנולוגיה והאחזקה", הדגיש רס"ן לוי בסיכום דבריו. "זאת מתוך הבנה שהם דור העתיד שלנו, ואם הם יהיו חזקים, מיומנים, איתנים ומוכנים לאתגרי המחר זה מה שיאפשר לגדודים שלנו בקצה לנצח".