הארוחה המושקעת הזו הצליחה להפתיע גם את חיילי גדוד 414

כשהטבחים והטבחיות של גדוד 414, גדוד האיסוף הקרבי באוגדת עזה מרימים ארוחה - הם משקיעים עד הסוף. השבוע למשל, הם עבדו עד מאוחר רק כדי לפנק את הלוחמים ביום למחרת - והתוצאות לפניכם

28.11.19
תומי שטוקמן, מערכת אתר צה"ל

מי לא היה רוצה להיכנס לחדר האוכל אחרי פעילות מבצעית, ולהתקבל באוכל הכי מושקע, ברמה הכי גבוהה, כדי להרגיש לרגע כאילו הם בבית? זה מה שקרה השבוע ללוחמי גדוד האיסוף 414 בחטיבה הצפונית של אוגדת עזה.

״כשהחלטנו שאנחנו מרימים ׳הפקה׳ אמיתית, עשינו את כל ההכנות לילה לפני כן״, מספרת טוראי אמילי נובכוב, טבחית בגדוד, "הכנו את הרטבים, המטבוחות, וסידרנו את כל המצרכים כדי שיום לאחר מכן בבוקר נוכל להתחיל לרוץ עד ארוחת הצהריים״.

הטבחית מפרטת את רשימת המאכלים שהצליחו היא וחבריה לצוות להכין בשעות בודדות בלבד - ״היו חלות שאפינו במקום, שניצלים, מטבוחה, חצילים, סלטים, צ׳יפס, צ׳יפס בטטה - וזה רק על קצה המזלג״, היא מספרת.

״החיילים התלהבו ברמות״, היא מתגאה בחיוך, ״אנחנו משקיעים במטבח כל יום תמיד, אבל מדי פעם נחמד להרים ארוחות ענק כאלה - אנחנו נותנים באמת הכל בשביל הלוחמים״.