קיבלנו טעימה מ"המשלחת הקולינרית" שמבשלת ללוחמים טעם של בית
בשבועות האחרונים מסתובבת לה בעשרות בסיסים ומוצבים "משלחת קולינרית" מיוחדת בטעמה, שמכינה ארוחות מפנקות לגדודים של פיקוד הדרום, הפרוסים ברחבי הארץ. כדי להעלות את המורל לחיילים שלא חזרו הביתה כבר תקופה, שמענו על היוזמה מראש מדור המזון, שמוביל אותה בפיקוד
גם בימים האלה, בהם הקורונה משבית חלקים נרחבים בישראל, לוחמי צה"ל ממשיכים לשמור על הכשירות המבצעית מסביב לשעון. במטרה להקל עליהם מעט, החליט רמ"ד המזון של פיקוד הדרום, רנ"ג דודו תורג'מן, לצאת ל"מסע קולינרי" במהלכו יגיע לבסיסים שונים, מדרום לצפון, ויבשל ללוחמים מגוון מנות מפנקות שיזכירו לחיילים טעם של בית.
"מאז שניתנה ההוראה להיערך לשהות ממושכת בבסיסים, הספקתי להסתובב בכמה מהם ולהבין איפה אפשר לשפר את התנאים של החיילים, שבשביל חלקם, סוף השבוע האחרון סיכם את השבוע החמישי (!) אותו הם מעבירים בבסיס", מסביר רנ"ג תורג'מן. "ראיתי את העומס על המטבחים ואת הלוחמים, שלא ראו את משפחותיהם בשבועות האחרונים. היה לי ברור שהם זקוקים למשהו מעבר לשלוש ארוחות סדורות ביום, שירים את המורל ביחידות גם כשקשה".
בעקבות המשבר הכלכלי, מלונות ומסעדות נסגרו ושפים רבים נותרו ללא תעסוקה. חיל הלוגיסטיקה גייס לשירות מילואים שפים שהביעו נכונות להירתם ולסייע למערך המטבחים בצה"ל.
רמ"ד המזון החליט להרים את הכפפה, וכך הגיע יחד עם עשרות טבחים בקבע ובמילואים לבסיסים ומוצבים של פיקוד הדרום, אשר הכינו לחיילים אוכל טרי ומפנק: "מאילת ועד רמת הגולן - סייענו לצוותי המטבחים במוצבים להכין מנות מיוחדות, קינוחים ואפילו ארוחת בשרים על המנגל. היו ימים בהם הגענו לשלושה מוצבים ביום וזו משימה לא פשוטה, אבל לראות את השמחה על הפנים שלהם היה שווה את הכול".
מכל עשרות הבסיסים אליהם הגיע יחד עם המשלחת שלו, זוכר רנ"ג תורג'מן במיוחד את מוצב "יוספה" ברמת הגולן: "הגענו לשם לפנות בוקר בקור שמאפיין את הצפון בחורף, והתחלנו להכין ארוחה ללוחמים. בסופה, ניגש אליי חייל ואמר לי שהזכרנו לו את האוכל של אמא שלו, ושלרגע הרגיש כאילו הוא בבית. התרגשתי מאוד כי בדיוק לדבר הזה אני מכוון. אני מאושר שהענקתי לחייל הזה רגע אחד שייתן לו עוד כוח לזמן הקרוב".
לרנ"ג תורג'מן חשוב גם להזכיר את ההכנות המרובות של הפיקוד לליל הסדר בצל הנגיף. "עוד לפני שנכנסנו למתכונת הנוכחית, קיימתי סדנת בישול עם בה"ד 6 (ביה"ס למקצועות הלוגיסטיקה), לאשפי מטבח צעירים ביחידות ולנגדי הקבע הראשוני בפיקוד. במאות בסיסים ומוצבים בפיקוד, הקמנו אוהלים לבנים והכשרנו לפסח אולמות בהם תתקיים סעודת החג, כדי למנוע התקהלויות גם בפורום הזה".
רנ"ג תורג'מן משמאל עם הטבחים
"חשבנו על תוכנית מסודרת שכוללת איך ייראה שולחן החג, כך שהחייל יוכל להרגיש אווירת פסח לצד שמירה על ההנחיות", מוסיף הרמ"ד. "הגענו ממש עד רמת הנראות של החמגשיות ושל השקית שאיתה מקבלים את הארוחה, הפירות והקינוח. סיפקנו לכלל היחידות קינוחים, שלגונים, בקבוקי שתיה ופרודוקטים מיוחדים בדגש על המענה לטבעונים, צמחונים וצליאקים".
בחג הזה, רנ"ג תורג'מן רואה בעבודת הטבחים שליחות גדולה יותר מבכל פסח אחר. "לארוחת ליל הסדר תחת משבר כזה יש ערך מוסף. אני מלמד את פקודיי להסתכל על כל חייל וחייל כאילו הוא הילד או האח שלהם, ולתת את הכי טוב וטעים שלנו".