כך לומדים להיכנס לראש של מחבלי רדואן, בכל יום מחדש
במהרה נפלטת הפצצה מבטן המטוס - אל עבר תשתיות הטרור, פעילי רדואן או מפקדיהם. אבל בניגוד לאפקט הרגעי, המלחמה נגד הכוח המיוחד של חיזבאללה לא עוצרת. קיבלנו הצצה מיוחדת ממפקדת מדור בתא התקיפה של פיקוד הצפון, וגילינו למה אפשר לחוות כל הישג מבצעי פעמיים
מתוך החמ"ל הזה בפיקוד הצפון, בין שורות מסכים למערכות קשר, וכשברקע שטף פקודות אש, מתכללים בשנה האחרונה את הפעילות העצימה על הגבול עם לבנון ומעבר לו. בין אם מדובר בארטילריה כבדה או באש מהאוויר - בתא התקיפה הכול מתחיל.
וגם אם שמעתם בעבר על פועלו, בתיווך כוחות היבשה לסייענים מהאוויר והים, סביר להניח שאת המדור הזה - 'רדואן', מעטים מכם הכירו.
"המטרה לנגד עינינו היא הסרת איום החדירה לשטח ישראל", מצהירה ראש מדור רדואן במרכז האש של פצ"ן, רס"ן ר', "הכותרת הזו כוללת תחתיה משימות מסוגים שונים. אך בראשן: השמדת תשתיות הטרור הקיימות, גריעת היכולות של האויב והיכרות מקיפה עם כוח רדואן".
היא החלה לפקד על המדור לפני מספר שבועות, לאחר שרשרת תפקידים בחיל התותחנים, ומאז הספיקה ללמוד את דרכיו של ארגון הטרור. "השאיפה שלנו היא להכיר אותו כמו את כף היד", היא אומרת, "כדי לעשות זאת, אנחנו עובדים בשיתוף פעולה צמוד עם אנשי המודיעין ומנהלים מעקב שוטף בזמני חירום ושגרה, שמים לב לכל שינוי ארגוני או פעילות חריגה".
"אנחנו רוצים להיכנס להם לראש, לדעת הכול", היא ממשיכה באותה נשימה, "איך הוא פועל, איפה נמצאים המחבלים, מה המטרות שלו, אילו תשתיות ואמל"ח יש ברשותו, איך נראית שרשרת הפיקוד - לחפש מענה לכל שאלה שעולה. מדובר במידע שנצבר כבר במשך שנים ומשמש אותנו להוציא לפועל תקיפות מדי יום".
במהלך התקופה הקצרה בה היא בתפקיד, הספיק המדור לתכנן ולתכלל עוד עשרות תקיפות שהשפיעו על תמונת המצב המבצעית. בין אם מדובר בהשמדת תשתית תת-קרקעית, פיצוץ מפקדה או בחיסול פעילי טרור - הכוונת תקיפות הפכה עבור אנשי המדור לשגרה יום-יומית.
"אנחנו עובדים על פי תהליך סדור - בונים בקפידה כל מטרה ומאשרים מול הדרג המתאים", היא מתארת את סדר הפעולות, "בוחרים את החימושים המתאימים, כמו גם את הסייען שיוכל לבצע את המשימה - כוח של חיל האוויר, זרוע הים או היבשה".
"אחרי שהמטרה כבר מופללת", היא ממשיכה, "אנחנו מתכננים את התזמון והזווית האידיאליים לתקיפה: אם עדיף לעשות זאת אחרי רדת החשיכה, אם יש דחיפות מסוימת להסיר איום או שיותר נכון דווקא לאגור מטרות נוספות ולפעול נגדן בו-זמנית".
גם אחרי רגע הפיצוץ, ממשיכים חיילי וחיילות המדור בעבודה ומבצעים בקרת תקיפה: "אנחנו תמיד במעקב על מה שעשינו - בודקים מה קרה בפועל בשטח, האם התוצאה תאמה את ההערכות שלנו ואם יש צורך בפעולה משלימה. נשארים תמיד עם אצבע על הדופק".
כשאני שואלת על תקיפה שזכורה לה במיוחד, משחזרת רס"ן ר' את חיסולו של סגן מפקד כוח רדואן בחודש האחרון: "אני לא יכולה להרחיב מה היו ההשלכות המדויקות, אבל אנחנו יודעים שהארגון סופג מהלומות קשות בכל פעם שהוא מאבד את מנהיגיו. הם ממנים מחליפים בכל פעם, אבל כל אחד מהם פחות מיומן מקודמו, ואנחנו כמובן ממשיכים לנהל אחריו מעקב הדוק".
את תחושת ההצלחה אחרי כל פעולה שכזו, כפי שהיא עצמה מעידה, חווים אנשי המדור פעמיים. "פעם אחת ברגע האמת כשהפצצה נופלת. אנחנו רואים את התוצאות המיידיות ויודעים אם עמדנו במשימה הנקודתית", היא מבהירה, "ופעם שנייה, כשאמ"ן מעבירים לנו אינדיקציות להשלכות המצטברות לאורך זמן".
"אנחנו פה יום-יום, שבוע שבוע, ורואים את המגמות משתנות. זה עוזר לכולנו לראות את האפקט הרחב, ולהבין איך אנחנו, יחד עם הכוחות הקרקעיים, מצליחים להשפיע ולהתקדם למטרה צעד אחר צעד".
"כוח רדואן כבר לא יעיל כמו שהיה לפני שנה, ורחוק גם ממה שהיה לפני חודשיים", ממשיכה רס"ן ר' לחדד את השפעת הפעולות, "רשמנו הישגים מבצעיים משמעותיים, ואנחנו ממשיכים ונמשיך לפעול נגד האיומים המשתנים ללא הפסקה - זו המשימה שלנו".