זיהוי של לוחם 869 הביא לסיכול מפקד ארטילריה בחיזבאללה
אם לא שמעתם עליהם עדיין, כנראה שלוחמי ולוחמות האיסוף של גדוד 869 עושים את העבודה שלהם ללא רבב. עם סיכול משמעותי מאחוריהם, הבנו ממפקד צוות הלוחמים איך נראית סגירת מעגל בזמן אמת ומה ה'דלק' שמניע אותו לפעולה
"כל פעם האדרנלין ניצת מחדש, לא משנה כמה הצלחות או כישלונות צברנו בדרך". כך בוחר סג"ם א', מפקד צוות בגדוד האיסוף 869, לסכם את הפעילות אליה יצא עם לוחמיו שלשום על גבול לבנון.
זו, הסתיימה בחיסולו של מחמד עדנאן מנצור, מפקד הארטילריה במרחב א-טייבה בחיזבאללה, אשר הוביל לאורך המלחמה מתווי ירי רבים למרחב הגליל העליון.
"אם לפני מבצע 'חיצי צפון' המחבלים שהיינו מאתרים ומסכלים לא ניסו להסתיר את השתייכותם לארגון, היום פעילי חיזבאללה מנסים להסתתר מאיתנו", הוא מסביר, "זה הופך כל משימה שלנו למעמיקה הרבה יותר, ואנחנו נערכים לכך בהתאם".
באותם רגעים דרמטיים על גבול הצפון לפני כיומיים, תשומת הלב והערנות של אחד מלוחמי 869 הובילה לזיהוי של המחבל הבכיר, ומאותה שנייה הדברים התגלגלו במהירות: "מיד עקבנו אחריו בעזרת התצפיות, סרקנו את המרחב כדי לוודא שהסביבה נקייה. קיבלנו אישור למשימה ויצאנו לתקיפה אחת מדויקת, כשהכול נחתם תוך דקות ספורות".
הוא אומנם עשה זאת עשרות פעמים במהלך השנה וחצי האחרונות, גם עוד לפני שיצא לקצונה, אך עדיין סג"ם א' מתקשה להסביר את התחושות המדויקות שנלוות למבצע מהסוג הזה: "כשאתה בעמדה, הכול עובר מאפס למאה בשניות. ברגע שיש זיהוי מתחילים לתקתק, מדיווח לדיווח, מקשר עם תא התקיפה ועד לזיק ולחמ"ל, אנרגיה מטורפת שמשתחררת רק עם רגע החזרה לשגרה - אחרי הפיצוץ ואחרי ניתוח התוצאות".
לכאורה, מדובר "בסך הכול" במחבל אחד, אך המפק"ץ מבין שמשמעויות הסיכול רחבות פי כמה. "בתור לוחם בגזרה אתה פוגש את תושבי הצפון כמעט בכל מקום. במקריות בתחנות הדלק ובתחנה המרכזית בדרך הביתה או כשהם מגיעים במכוון לבקר אותנו במוצבים, לפנק, לאחל חג שמח".
"וכשאתה מסתכל להם בעיניים", הוא ממשיך באותה נשימה, "הבטחת תחושת הביטחון שלהם היא ערך עליון עבורנו, גם ברמה אישית. אותו מחבל היה אחראי לירי לעבר יישובי הגליל העליון לאורך המלחמה, ואם הצלחנו לחסל אותו לפני שהוא היווה עליהם איום נוסף - מה טוב".
במרבית המקרים העשייה שלהם נשארת בצללים ואינה מותרת לפרסום, אך לדברי מפקד הצוות, המשמעות מורגשת היטב גם הרחק מאור הזרקורים: "אנחנו לא תמיד יודעים מתי תותקף כל מטרה שעליה אנחנו אוספים מודיעין. אבל כשהלוחמים שומעים על פעילות חיל האוויר, יודעים שמדובר ביעד שלנו, ושהיא לא הייתה יכולה לצאת לפועל בלעדינו - גם אם זה נשאר רק בינינו, זה מתדלק אותנו בכוחות עד למשימה הבאה".