דבר קצין משטרה צבאית ראשי
משרתי ומשרתות צה"ל, מפקדים ומפקדות,
לתופעת השימוש בסמים בצה"ל אין מקום בשורותינו, כך קבע הרמטכ"ל, רב-אלוף אביב כוכבי בשנת 2019 בעת שהכריז על הקמת ועדה למיגור תופעה זו.
באחריותנו לוודא כי כל אם ששולחת את בנה ובתה לצבא תדע כי בכל שלב בשירות, ייעשו מירב המאמצים וינקטו מירב הצעדים על ידי צה״ל, לוחמים ומפקדים כאחד, בכדי לשמור על שלום בנה. ערך הרעות כבר מזמן הפך למורשתנו ולפיכך שימוש בסמים הנו מעילה בערכינו.
כחלק מתר"ש תנופה, צה"ל בנה את תכנית הפעולה המטכ"לית למיגור תופעת השימוש בסמים בצבא. הוקמה ועדה שדנה וחקרה את תופעת השימוש בסמים בצה"ל בשלל היבטים. על פי מסקנות הועדה, רקמנו תוכנית סדורה למיגור תופעת השימוש בסמים בצה״ל אשר במרכזה עומד עיקרון הגברת אכיפת החוק על עבירות סמים, והחמרת ההשלכות בהן יישאו חייל או חיילת שיורשעו בשימוש בסמים מסוכנים מכל סוג.
על כתפיו של חייל בשורות צבא ההגנה לישראל מוטלת אחריות רבה. כפרטים, אנו לובשי המדים, מרכיבים יחד את מאמץ ההגנה על מדינת ישראל ועל אזרחיה. ברפורמה זו אנו שמים דגש על חשיבות ההקפדה על המשמעת והכללים של משרתי צה"ל מתוך הבנה כי לכשירות החיילים יש חשיבות מכרעת בשמירת הרציפות התפקודית של צה"ל בכל מקום ובכל זמן.
עבירה על חוקי צה"ל הפוגעת בכשירות שורותינו תגבה מחיר כבד ממבצע העבירה. בין הפעולות שיינקטו כנגד החייל: רישום פלילי, מאסר, הורדה בדרגה, שלילת רשיון נהיגה אזרחי, שלילת הטבות לוחם, שלילת מענק שחרור ופיקדון ועוד מגוון צעדים מחמירים במטרה להוקיע כל שימוש אסור בחומרים מסוכנים.
חיילי צה"ל נדרשים לעמוד בנורמות התנהגות גבוהות, הנגזרות מהיותם חלק ממאמץ ההגנה על מדינת ישראל ואזרחיה. כשירותם לשעת פקודה חיונית בכל עת לילות כימים ובהתאם לכך, בשבתות, חגים וחופשות.
על לובשי המדים חלה החובה להוות דוגמה ומופת בהתנהלותם הצבאית והאזרחית כאחד. לא נקבל התנהגות פלילית בכלל, ועבירות שימוש בסמים בפרט בקרב משרתי צה״ל.