אחרי לילה שבו כמעט ולא ישנת מרוב התרגשות, הגעת עם התיק הגדול ללשכת הגיוס, ההורים נתנו לך חיבוק גדול להצלחה, עלית על האוטובוס ופתאום חשבת לעצמך - מה בכלל עושים ביום הגיוס? ואיך הופכים להיות חייל בצה"ל? למזלך, יש לנו את כל התשובות לשאלות שאפילו לא ידעת שיש לך!

אז האוטובוס עצר בכניסה לבקו"ם, וכולם מתחילים לרדת. לקחת את התיק הגדול והתקדמת אל עבר הרחבה, שם תפגוש את הדמות הפיקודית הראשונה בשירות שלך - מפקד הטירונים שילווה אותך לאורך היום.

הנחת את התיק והחפצים האישיים באפסנאות, ועכשיו הגיע הרגע שאליו חיכית - תחילת שרשרת החיול! עם דף מדבקות שמסמנות את התחנות, תעברו בין עמדות שונות, ללא סדר מסוים, אבל האחרונה מביניהם תהיה תמיד מדידת המדים, והפיכה רשמית לחייל!

בואו נתחיל:

  1. צילומי רנטגן של חלל הפה והשיניים -  הצילום מתבצע לצורך זיהוי בעת חירום, ולוקח רק כמה דקות.
  2. חיסונים ודגימת D.N.A - לתחנה זאת שני חלקים, הראשון - לקיחת דגימת דם שמתוכה תילקח דגימת DNA. במהלך התהליך הרופא יבצע דקירה באחת מאצבעותיכם, ואת הדם יניח על נייר מיוחד שנועד לזיהוי הדגימה. החלק השני הוא קבלת חיסונים בהתאם למסלול השירות, הם אינם חובה, ובמידה וביצעתם חיסונים בשנה האחרונה יש לעדכן את צוות החובשים.
  3. תצלום פנים ופרופיל - בתחנה זו תצטלמו לתמונה שתופיע, בן היתר, בתעודת החוגר שתלווה אתכם לאורך כל שירותכם הצבאי. כדאי שתדעו שמותר להצטלם פעם אחת בלבד, אז כדאי לחייך בזמן ולוודא שאתם נראים טוב.
  4. טביעת אצבע - בתחנה זאת תתבצע סריקה של טביעות האצבע שלכם בעזרת מכשיר מיוחד המיועד לכך, שמטרתה מתן זיהוי וודאי בעת הצורך. מדובר בהליך קצר ולא כואב שנמשך פחות מ-2 דקות.    
  5. תרומת מח עצם: התחנה היחידה בבקו"ם בה תוכלו להציל חיים! אם אתם מעוניינים לתרום, במידת הצורך, מח עצם, תמלאו שאלון רפואי קצר ותתנו דגימת רוק שלכם. זה הכול! 
  6. אימות נתונים: בתחנה זו תשבו מול חייל שימלא את הפרטים האישיים שלכם: שם מלא, טלפון, כתובת, משפחה וכו'. תתבקשו לחתום על 4 טפסים ותידרשו לתת מספר פרטים טכניים כמו פרטי חשבון הבנק שלכם אליו תועבר המשכורת הצבאית שלכם באופן קבוע. לכן, מומלץ להגדיר את הפרטים מראש באתר מתגייסים, ואם לא עשיתם זאת חשוב לכתוב אותם על דף שתוכלו להכניס איתכם לשרשרת חיול.
  7. קבלת דיסקית וחוגר - זוכרים את תחנת הצילום? אז עכשיו התמונה היפה (או הפחות) שלכם תופיע על החוגר, איתו תסתובבו כל השירות ממש כמו תעודת זהות. בחוגר יופיע גם המספר האישי (שממש מהר תזכרו בעל פה), תאריך הגיוס (והשחרור כמובן)  ועוד. בנוסף, תקבלו דיסקית אותה תצטרכו לענוד בכל זמן שתהיו על מדים. 
  8. ארוחת הצהריים - בין כל התחנות המעייפות תהיה הפסקה מסודרת, בה תאכלו לראשונה בחדר אוכל צבאי. חלקכם גם תגיעו לתורנות מטבח! אבל זה ממש לא נורא - ואפילו חוויה. 
  9. קצין מיון - כמעט סיימתם! תפקיד קצין המיון הוא לשבץ אתכם לתפקיד אם טרם קיבלתם אחד כזה. גם אם קיבלתם שיבוץ, תוכלו לנסות לשנות אותו - אך לא ניתן לדעת אם בקשתכם תתקבל או לא. בנוסף, אותו קצין יספר לכם עוד פרטים על הטירונות אותה אתם עומדים לעבור ועל השירות שמצפה לכם.
  10. אפסנאות - החלק הכי מרגש ביום הארוך שעברתם. לתחנה הזאת תיכנסו בלבוש אזרחי מהבית, ותצאו על מדים מלאים. כשתגיעו לאפסנאות תקבלו ציוד לתקופה הבאה בחיים שלכם - החל ממכנסיים וחולצות מדים ועד נעליים וכומתה. כלל המשרתים חייבים לנוע בפרטי הלבוש המסופקים ע"י הצבא בלבד. אל תשכחו לרכוש מראש את כל הציוד הדרוש באמצעות כרטיס הכוכבים שתקבלו. 
  11. מועדון יותר - בסיום תהליך החיול, תחכה לכם ערכת שי מפנקת ממועדון "יותר" שתכיל חטיפים, מוצרי היגיינה, קפה טורקי ועוד הרבה מתנות - שיעשו לכם את הטירונות קצת יותר כיפית :)