במרכז הציוד קיימת מתפרה וסנדלריה היושבת במחנה תל השומר. יש לקבל טופס ייעודי מנגד הלוגיסטיקה של היחידה ולאחר מכן להגיע למדידות כדי שנוכל להעניק לכל חייל את המענה המתאים והנוח ביותר.
השתחררתם מהצבא והגיע הזמן לחפש עבודה, איך עושים את זה? איך מתחילים ומה בכלל אמורים לכתוב בקורות חיים? על הכול נענה עכשיו.
הדרך היא כתיבת קורות חיים, הגשתם למשרות הרלוונטיות ואם המעסיק מתעניין בכם אז תזומנו לראיון עבודה. אבל, בין לבין יש עוד הרבה שלבים חשובים שנעבור עליהם עכשיו.
השלב הראשון - להבין לאיזו משרה אתם מכוונים את עצמכם, לכל מקום עבודה אתם תדגישו תכונות וכישורים אחרים שבולטים בכם ורלוונטיים לאותו התחום. זכרו - קורות החיים שלכם הם הכרטיס ביקור שלכם בשוק העבודה, מה שתכתבו זה מה שידעו עליכם.
כמה טיפים לכתיבת קורות חיים טובים יותר:
- ברגע שהבנתם מה התחום/התפקיד אליו אתכם מכוונים, סדרו לעצמכם את התכונות והקישורים שבולטים בכם וגם מתאימים למקום העבודה.
- כתבו את הפרטים האישיים שלכם - אם אתם גרים רחוק מהעיר שבה אתם רוצים לעבוד, תדגישו את הניידות שלכם, ואם אתם מתכננים לעבור דירה למקום קרוב יותר, ציינו זאת.
- השלב הבא הוא התקציר - הוא מופיע בהתחלה, אבל בפועל נכתוב תמצית זו בסוף תהליך הכתיבה.
זה כמו טריילר לסרט, לא מכינים את הטריילר לפני שסיימו את הסרט. המטרה של התמצית היא לספר על עצמכם בקצרה (3-5 שורות בממוצע) ולהבליט תכונות חשובות. - הכתיבה עצמה - את קורות החיים כותבים על ידי צירוף שם פעולה. מה זה אומר? במקום לכתוב "שירתתי וניהלתי את כוח האדם ביחידתי במקצועיות רבה תוך יכולת מעקב ובקרה יומי..."
כותבים: שליטה וניהול כוח האדם ביחידה במקצועיות רבה תוך יכולת מעקב ובקרה יומי.."
עוד דוגמה: "פיקוד על.." אחריות של.." וכו'... - את קורות החיים כותבים בסדר כרונולוגי הפוך, זה אומר שכותבים קודם את הדבר האחרון שעשיתם ומשם ממשיכים לדברים הקודמים. אם למשל עשיתם שני תפקידים בשירות הצבאי מהשנים 2018-2020, כתבו קודם את התפקיד שעשיתם בשנים 2019-2020 ואז את התפקיד שעשיתם בשנים 2018-2019.
- חיילים רבים חושבים שאם התפקיד שהם עשו בצבא לא קשור באופן ישיר למקום העבודה הם מתמיינים אליו, אין צורך להרחיב על השירות.
זו טעות משתי סיבות עיקריות: הראשונה היא שלעצם ביצוע שירות צבאי יש חשיבות בעיני המעסיק (התמדה, עמידה בדרישות וכד'). והסיבה השנייה היא שתמיד תוכלו למצוא כישורים ומיומנויות שרכשתם והבאתם לידי ביטוי במהלך השירות הצבאי ורלוונטיים לעולם התעסוקה. - שומרים על רצף ועיצוב קבוע - מומלץ להשתמש בפונט של Arial בגודל 11, להדגיש כותרות, לשים קו תחתון ולשמור על עיצוב אחיד לאורך כל קורות החיים.
- כשכותבים על השכלה - מתייחסים לשנים של התיכון, אין צורך לכתוב על השנים שלפני. כתבו את מגמות הלימוד בתיכון, ציינו את זה שיש לכם תעודת בגרות ואם לא, כתבו את מספר שנות הלימוד.
- הוסיפו דברים חשובים עליכם - מעורבות בקהילה, תנועת נוער, שנת שירות או מכינה, ספורט מקצועי, כישורי מחשב ועוד...
חשוב לזכור - קורות החיים הם חלק מאוד חשוב ומשמעותי בכניסתכם לשוק העבודה. הכינו אותם בצורה מקצועית ותתאימו אותם מחדש לכל מקום/תחום עבודה בעתיד.
בהצלחה בכתיבה!
יש לכם שאלה נוספת שלא פירסמנו? פנו אלינו בדוא"ל: idf.questions@gmail.com