דמי הקיום של כלל הלוחמים הם כ-2,463 שקלים, דמי הקיום של לוחמי החוד יועלו בשנה השלישית לכ-3,048 שקלים

כל חייל שסיים בהצלחה הכשרה קרבית של 16 שבועות וששירת 17 חודשים לפחות בשירות קרבי

לוחם חוד, ככה לפי ההגדרה, הוא חייל המיומן לפעול במרחב המבצעי במטרה לפגוע באויב, תוך קיום מערכים מתמרנים וסיכון חיים.

היחידות הנכללות תחת הגדרה זו הן: חטיבות החי"ר, היחידות המיוחדות, חיל ההנדסה הקרבית, חיל האיסוף הקרבי (05), חיל התותחנים, חיל השריון, מערך המכונאים המוטס במסוקים שנכנסים לשטח אויב, לצד כל אנשי צוות האוויר ואנשי צוות הים (סט"לים, צוללות, דבור).

לוחמי החוד זכאים לסיכת ותעודת לוחם חוד, שכר מוגדל, חפש"ש מוארך, תוכניות לימודים והטבות נוספות.

14 שבועות.

נגביסט: נגביסט הוא לוחם שהקפ"ל שלו הוא ה"נגב", מקלע קל אוטומטי להסתערות, שללא תחמושת שוקל 7.6 קילוגרמים, ועם התחמושת שוקל כ-10 קילוגרמים. לרוב, הנגביסטים מצטיירים כחזקים במיוחד בפן הנפשי והפיזי במהלך הכשרתם, ובגלל שהנשק דורש המון כוח פיזי - מי שייבחר להיות נגביסט יהיה בעל אחת מהתכונות הללו. הנגביסט יהיה לרוב חלק מחוליית החוד, שהולכת לפני כולם. בנוסף, לנגביסט יש אמצעי לראיית לילה שבשם "שח״ע" (שפנפן חד עיני), אותו הוא מלביש על הקסדה ובעזרתו יכול לירות יותר בקלות בחושך.

נהג, טען, מפקד טנק (מט"ק), תותחן

זוהי יחידת חי"ר אשר בנוסף להליכה רגלית משתנעת ממקום למקום באמצעות רכב משוריין, כמו נגמ"ש.

אז מה קורה עד הצניחה? נקלטים בתל נוף ומתחילים בשלב הקרקעי במגרש האימונים. בהתחלה האימון מתקיים על הקרקע והחניכים לומדים את תורת הצניחה - הנחיתה בקרקע, התנהגות באוויר, התנהלות במטוס ועל המצנח. לאחר מכן, מתחילים באימונים פיזיים על מתקני הצניחה בהם מתרגלים את מה שנלמד. לאחר שבוע נוסף של אימונים על תקנות ומקרי בוחן - מתחילים את הצנחות, שבסיומן מקבלים הלוחמים את כנפי הצניחה, הכנפ"ץ.

בסיס אימונים פיקודי (בראשי תיבות, בא"פ) הוא מחנה צבאי של צה"ל המשמש כבסיס האימונים הראשי של פיקוד מרחבי.

החל מ-07.07.2021, 22 כרטיסים צבאיים פיזיים הפכו לזמינים באפליקציית ׳הארנק הצה״לי, שזמינה בחנויות אפל ואנדרואיד. משרתי הסדיר והמילואים ימצאו בה כרטיסים שאליהם הם זכאים, כולל תוקפם וההטבות שהם מספקים. דוגמאות לכרטיסים: לוחם, לוחם חוד, משרת מילואים פעיל, אישור נסיעה בלבוש אזרחי, ערבה, חופשה ללא תשלום, דחיית שירות, קצין שומר טבע, נהג מבצעי, משרת מילואים בצה״ל ועוד.

אם מדובר בחייל בשירות, פונים לשלישת היחידה, שפונה למופ"ת על מנת להנפיק תעודה מחודשת. אם מדובר בחייל משוחרר: איש מילואים יפנה לקצין הקישור יישפט ואז ע"פ טופס תלונה מופ"ת יפיקו עבורו תעודה חדשה. אם מדובר בחייל משוחרר בפטור: הוא ינפיק מהמשטרה תצהיר על אובדן תעודה ויגש לתא תעודות הפרוסים ברחבי הארץ להפקת התעודה. בכל מקרה אחר ניתן להנפיק באתר האישורים אישור מהלך שירות בו מופיע כי שירת כלוחם.

במסגרת התוכנית 'ממדים ללימודים' יזכו לוחמות, לוחמים משוחררים ואוכלוסיות ייחודיות למימון שני שלישים משכר הלימוד האקדמי, כאשר היתרה המשולמת מהפיקדון לו הם זוכים עם שחרורם מצה"ל מהאגף והקרן לחיילים משוחררים במשרד הביטחון.

מדרגת המיון הראשונה במסע לקצונה מתחילה בנתוני הצו הראשון הנדרשים - קב"א 52 ודפ"ר 60 לפחות. מעבר לנתוני הצו הראשון, מרגע הגיוס מתחיל הצבא לאסוף עליכם נתונים שיעזרו לנבא עד כמה אתם מתאימים להיות קצינים. שקלול של כל הנתונים האלו, יוצר ציון שנקרא 'מתאם קצונה' ומתעדכן בכל שלב בתהליך. כל ציון שייכנס לנוסחה, החל מציון הסוציומטרי בטירונות, דרך ציון בקורס פיקודי או בקורס מ"כים עבור חי"רניקים ועד ציוני המבד"קים שהם השלב האחרון במיונים, יהפוך אותה למדויקת יותר. 'מתאם הקצונה' הוא כלי שיעזור לחיל שלכם להעריך אתכם, ולבסוף גם יקבע האם תצאו לקורס הקצינים. כל חיל רשאי לבחור את המועמדים המתאימים ביותר בעיניו. לכן למעשה שיטת המיון משתנה בין מסגרת למסגרת - בחילות מסויימים תהיה וועדה או ריאיון עם קצינים בכירים, באחרים יהיה בנוסף יום גיבוש שיבחן בצורה מעשית את ההתנהלות שלכם בתוך קבוצה, ובחלק אף מעבר לכך.