איך לצבור ימי חופשה ?

בעיתוי זה של השנה, יש לוודא כי נתוני החופשות במערכת עדכניים וכי משרתי הקבע מנצלים את חופשותיהם עד סוף השנה הנוכחית.

  • משרתי קבע בכלל רמות הפעילות- יוכלו לצבור עד8 מים למימוש בפועל בשנתיים העוקבות באישור מפקד בדרגת אל"ם.
  • משרתי קבע ברמת פעילות א' ומעלה- וכלו לפדות עד 8 ימי חופשה צבורה בשנה העוקבת בלבד, בהתאם למדיניות הקיימת כיום. מי ששירת חלק משנת הפעילות ברמ"פ א' ומעלה, זכאותו לפדיון ימי חופשה עבור שנה זו, תהיה באופן יחסי לתקופת השירות ברמת הפעילות.

 

איך לחשב את החלק היחסי לצבירה?

בכל הנוגע למשרתים אשר שירתו פחות משנה בשירות תקין, מכסת ימי חופשה הניתנים לצבירה תחושב באופן יחסי למספר ימי השירות התקין ששרתו באותה שנת הפעילות.

  • יש לעדכן את משרתי הקבע אשר להם ימי צבורה משנת 2020 המשרתים ברמת פעילות א' בדבר האפשרות לפדות את הימים לכל המאוחר עד ה- 31/12/21. ימים שנצברו בשנת 2020 ולא פידו בכסף בשנת 2021, ניתן יהיה למשש כחופשה בפועל בשנת 2022. במידה ולא ימומשו בשנת 2022 יימחקו.

דגשים:

  • ימי צבורה עד שנת 2015 כולל ("צבורה לפדיון")

מימוש ימי חופשה שנצברו עד לשנת 2015 (כולל), יהיה על פי הכללים הקודמים ,קרי, משרת הקבע יוכל לפעול כמפורט להלן:

  • לפדות או לממש את ימי החופשה הצבורה במהלך שירותו.
  • לממש עד 140 ימי חופשה בצמוד לחופשת הפרישה.
  • האם משרת קבע פורש יצבור את ימי החופשה?  

משרת קבע יוצב במנהל הפרישה לאחר שניצל את כל ימי החופשה השנתית העומדים לרשותו בשנת הפעילות שבה פורש. משרת קבע טרם הצבתו במנהל פרישה שירת ביחידה המזוכה ברמ"פ א' ומעלה יוכל לפדות עד 8 ימי חופשה של אותה שנת הפעילות שבה פורש. יודגש כי, ימי חופשה שנצברו משנת 2016 ואילך ("צבורה לניצול") לא ניתנים להצמדה לחופשת הפרישה, אלה יש לנצלם טרם הצבה במנהל הפרישה.

 

חוזר לימודים מלאים יכול לצבור ימי את חופשה?

כללי הצבירה יחולו עליהם כמפורט בסעיף 7.

 

האם לומד תוכ"ש זכאי לצבירת ימי חופשה?

כללי הצבירה יחולו עליהם כמפורט בסעיף 7, בכל חטיבות הלימוד כולל יום לימודים מלא. עדכון החל  משנה"ע 2020.

 

איך משרת קבע שעובד במשמרות צובר את ימי החופשה?

מכסת צבירה שנתית מקסימלית באישור אל"ם: ברמ"פ א' ומעלה- 6 ימים, ברמ"פ ב' ומטה- 4ימים. אופן המימוש בהתאם לפ"מ 36,0401.

 

האם משרתת קבע בהיריון זכאית לצבור ימי חופשה?

בשנה בה משרתת קבע החלה הריונה תאושר צבירה וזאת ללא תלות באישור מפקד בדרגת אל"ם ומעלה. בהתייחס להיריון חוצה שנים,  החרגת המדיניות רלוונטית רק לשנה בה החל ההיריון.

משרתת קבע שלא זכאית צבירה מקסימאלית עקב שירות תקין חלקי בשנת  העבודה תוכל לצבור את מירב הימים בהתאם לחלק היחסי.

 

מח"ט במנמ"ש זכאי לצבירת ימי חופשה?

 פדיון ימי חופשה הצבורה בכללי רמ"פ א'. משרת קבע אשר היה מח"ט מילואים במנמ"ש במשך חלק משנת הפעילות, זכאותו לפדיון ימי חופשה עבור שנה זו, תהיה באופן יחסי לתקופת השירות במינוי זה.

 

כיצד משרת קבע היוצא לשליחות בחול יוכל לצבור ימי חופשה?

 להלן אופן מימוש ימי הצבורה למשרתי קבע אשר יוצאים לשליחות בח"ול:

א. אם הוצב חזרה לשירות רגיל בארץ- תוזן הארכת תוקף למימוש ימי חופשה צבורה למימוש אשר נצברו בשנה הקודמת לשנת היציאה לשליחות וכן ימי חופשה צבורה למימוש שאושרו בעבור החלק היחסי של השנה בה יצא לשליחות לתקופה של שנתיים מיום החזרה מהשליחות.

ב. אם סוכם לפרישה בתום תקופת השליחות והוצב במנהל פרישה- לא יהיה זיכוי למימוש מים אלה כמפורט בסעיף א' לעיל, היות ולפי מ"פ 36,0401 לא ניתן להצמיד ימים אלה למתווה הפרישה.

ג. יובהר כי אין במדיניות זו כדי להאריך את התקופה העומדת לרשות המשרתים ברמת פעילות א' ומעלה לפדות את ימי החופשה הצבורה. פדיון הימים אפשרי בכל מקרה עד סוף השנה העוקבת לשנה ה נצברו ימי החופשה וניתן לביצוע גם במהלך תקופת השליחות.

ד. נדרשת תשומת לב של סגלי משא"ן והשליחים להסדר זה ותכנון ומימוש של ימי החופשה טרם היציאה לשליחות, תוך התחשבות באפשרות כי במקרה של פרישה בתום תפקדי בחו"ל לא יתאפשר ניצול של הימים שנצברו לאחר החזרה.

ה. הארכת התוקף מימוש ימי החופשה הצבורה יתבצע פרטנית על ידי פנייה יזומה של הגופים האמונים על השליחים אל מדור ת"ש חובה וקבע בפומת עם חזרת משרת הקבע לארץ בסיום השליחות.

 

אני זכאי לצבירת ימי חופשה (בדיעבד)?

בקשות לצבירת ימי חופשה שנתית בדיעבד ייבחנו בדיעבד של עד שלוש שנים כמוגדר בפ"מ 36,0401 "חופשות משרתי קבע".על פי פ"מ 36,0401 "חופשות משרתי קבע" ניתן לממש ימי חופשה רק במסגרת שנת הפעילות קרי, לא תתאפשר הזנת חופשה חוצת שנים.