רכב הקרב העתידי של צה"ל נחשף

04.08.19
מערכת את"צ

מפא"ת במשרד הביטחון חושף היום את תכנית "כרמל" - תכנית מהפכנית לפיתוח הרק"ם העתידי של צה"ל. בעזרת טכנולוגיות פורצות דרך, בינה מלאכותית, היתוך סנסורים ויכולת אוטונומיה לרק"ם, הדגימו במפא"ת כלי יעיל, זריז וקטלני.

"הבאנו טכנולוגיות פורצות דרך", אמר ראש מו"פ במפא"ת, תא"ל יניב רותם, "המתבססות על בינה מלאכותית, היתוך סנסורים ויכולת אוטונומיה לרק"ם. בעזרת הטכנולוגיה הזאת, שהצלחנו לייצר עם שלוש התעשיות הביטחוניות הגדולות: התעשייה האווירית, רפאל ואלביט מערכות, הצלחנו להוכיח שניתן לתפעל רק"מ עתידי ע"י שני חיילים בלבד, בתוך תא סגור - מה שאנחנו מכנים "מדפים סגורים" ולמעשה לבצע את כל המשימות של הרק"ם, גם נהיגה אוטונומית וגם את הפעלת כלל המשימות באמצעות שני לוחמים בלבד".

"אנחנו נמצאים למעשה לקראת שינוי תפיסה מהפכני בתמרון היבשתי", הסביר תא"ל רותם, "נרצה לראות איך אנחנו מממשים את זה בתקופה הקרובה בצה"ל, בדיוק לפני דיוני התר"ש. בנוסף, אציין כי צבאות רבים בעולם מתעניינים ביכולת הזאת - כולם רוצים לראות מה זה הרק"מ העתידי".

"היום היו איתנו פה חברים טובים שלנו מה-US ARMY, קצינים בכירים מאוד באו לראות לאיזה הישגים הגענו. מחר ומחרתיים יגיעו לכאן נציגים של מדינות רבות אחרות, שבאים לצפות בהישגים. אני בטוח שזה ישמש קרקע פוריה לשיתוף פעולה פורה בנושא הזה".

צילום: אגף דוברות והסברה במשרד הביטחון

"האירוע היום הוא הזדמנות טובה להגיד תודה לשיתוף פעולה מצוין בין זרוע הפיתוח, מפא"ת, לבין חיל השריון, מז"י ומנהלת הרק"מ במשרד הביטחון, מנת"ק. כולנו עבדנו יחד במשך למעלה מ-3 שנים, כדי להביא את היכולת הזאת".

"בחודש האחרון השלמנו את כל הניסויים", מחדד ראש מו"פ, "והיום, ביצענו הדגמה מאוד מוצלחת. כל התעשיות הצליחו. אנחנו מהמובילים בעולם בתחום הזה ואנחנו לקראת עידן חדש. אנצל את ההזדמנות לומר שהתעשיות הביטחוניות, פעם אחר פעם, מראות יכולת לפצח כל אתגר שאנחנו שמים בפניהן".

"השלמנו היום תהליך ארוך", פתח את דבריו קצין שיריון ראשי, תא"ל גיא חסון, "בו בשיתוף של חיל השריון וזרוע היבשה, איפיינו את הצרכים המבצעיים שלנו בשדה הקרב העתידי. כחלק מהאיפיון הזה הוצגו היום פלטפורמות, שמביאות לידי ביטוי טכנולוגיות מהמתקדמות ביותר שיש, המעצימות את הקטלניות של צוות הקרב היבשתי - גם בעתיד הנראה לעין וגם בעתיד הרחוק".

צילום: אגף דוברות והסברה במשרד הביטחון

"בתוך כך אני רוצה לומר מספר דברים: ראשית, ההזדמנות הגדולה שיש לנו לנגוע בטכנולוגיות, שעוד רגע מגיעות, היא הזדמנות אדירה לחיל השריון, גם כדי להכניס את הטכנולוגיות המתקדמות לטנקים המודרניים שלנו - טנק 4 ברק שייצא מפס היצור כבר ב-3 שנים הקרובות, אבל גם היכולת להתבונן בטכנולוגיות האלו ולראות לאן אנחנו מכוונים את כלי הרק"מ עתידים".

"הדבר השני זה האנשים", משתף תא"ל חסון "פגשנו פה אנשים צעירים מאוד שהפעילו את הכלים וזיהינו אינטואיציה גבוהה מאוד אצל החבר'ה הצעירים להפעיל מערכות מאוד מאוד מתקדמות, זאת בתנאי שהמערכות בעלות יכולות אוטונומיות גבוהות מאוד ובינה מלאכותית כזו או אחרת".

"ברור לנו שגם האדם יצטרך להשתנות", מסכם קצין שריון ראשי, "אומנם טבע המלחמה לא ישתנה והחיכוך ביבשה ימשיך להיות חיכוך משמעותי והלוחם ביבשה יתמודד עם הרבה מאוד אי ודאות, עם לחץ ועם אומץ לב ובכל זאת האדם יצטרך להשתנות – יצטרך להיות אדם שיותר מבין במערכות, מגדיר מערכות ואולי קצת פחות מפעיל מערכות. מבחינת חיל השריון זו הזדמנות אדירה לקפוץ לרגע, לפעמים 5 ואולי 10 שנים קדימה כדי לנסות ולדמיין איך אנחנו רואים את עצמנו בעשור, ואולי בשני עשורים הקרובים."