כל הפרטים והנתונים על יום הגיוס בתקופת הקורונה

עונת גיוסי אוגוסט-ספטמבר נפתחה רשמית, ואספנו עבורכם את כל העובדות המעניינות על המתגייסים החדשים ואת ההנחיות שחשוב להכיר לקראת הגיוסים בנוכחות הקורונה. אז מתי יתקיימו הגיבושים? בן כמה המתגייס המבוגר ביותר? ואיפה ישהו הטירונים? כל הפרטים - בכתבה

01.08.20
מערכת את"צ

גיוס מחזור אוגוסט-ספטמבר 2020 יחל היום (ראשון), ובמהלך השבועות הקרובים צפויים לפקוד אלפי מתגייסים חדשים את לשכות הגיוס ברחבי הארץ, ומשם אל שרשרת החיול, לתחילת שירותם הצבאי.

המתגייסים, גברים ונשים, מיועדים לשירות קרבי ביחידות השדה, למערך תומכי הלחימה ולמערכים העורפיים. מועדי הגיוס במחזור גיוס זה יתפרסו על פני ימים רבים יותר ממחזורים קודמים, לצורך שמירה על הנחיות משרד הבריאות וחיל הרפואה ועל בריאות המתגייסים החדשים ומשרתי צה"ל.

בין ההתאמות שנעשו במסגרת ההתמודדות עם נגיף הקורונה, נערך כאמור צמצום היקף המתגייסים בכל יום למניעת צפיפות בשרשרת החיול, ופיצול לשכת גיוס תל השומר לארבעה אתרים חלופיים - הכפר הירוק, אתר ההנצחה של חיל התקשוב ביהוד, אתר ההנצחה של חיל ההנדסה הקרבית בחולדה ובית הספר 'מקווה ישראל' בחולון, כנקודות התייצבות ואיסוף. בהמשך ייפתח מוקד נוסף בחולון. בנוסף, המתגייסים הונחו להגיע ללא ליווי משפחות למניעת התקהלויות, בדומה למתגייסים במחזור מרץ, ותוגברו סדרי האבטחה והשיטור באתרי הגיוס.

כל מתגייס המגיע לאתר גיוס, יעבור בדיקת חום ותשאול מעמיק בנוגע למצבו הבריאותי והתנהלותו בשבועיים הקודמים לגיוס, שבסופו יחתום המתגייס על הצהרת בריאות. המתגייסים ייסעו באוטובוסים ייעודיים לשרשרת החיול, בהם יהיו עד 30 מתגייסים. האוטובוסים יגיעו ישירות אל מתחם הקליטה ושרשרת החיול, בה צומצם מספר התחנות. המעבר בין התחנות יתבצע בצורה סדורה ובהפרדה מתחנות נוספות. לאורך השרשרת נפרסו סדרנים ונציגי משמעת, על מנת לסייע למתגייסים החדשים ולוודא את שמירת ההנחיות.

בהגעה לבסיסי ההכשרה, יעברו המתגייסים בדיקות חום, תשאול מעמיק וחתימה על הצהרת בריאות בשנית. הקליטה ליחידות תיעשה בהתאם להנחיות ותוך צמצום ושמירה על מרחק בכל תחנה. הגעתם ויציאתם מהבסיסים תיעשה באמצעות היסעים צבאיים.

בנוסף, בבסיסי ההכשרה הוקם מתחם מבודד בו ישהו הטירונים, הכולל את כלל התשתיות הנדרשות לקיום הטירונות. הפעילויות יתקיימו בקפסולות לפי גודל ההכשרה ולאור ההנחיות המותאמות.

גיבושים יתקיימו רק לאחר 14 ימים מהגיוס, על מנת לוודא שכלל המשתתפים בהם בריאים.

שיתוף הפעולה של המתגייסים ובני משפחותיהם ביום הגיוס ולפניו הינו הכרחי. המתגייסים מתבקשים להימנע מהשתתפות במסיבות גיוס המוניות ומנוכחות באזורים בהם קיימת סכנת הדבקה. בנוסף, בני המשפחות מתבקשים להיפרד בביתם ולא להגיע לאתרי הגיוס ללוות את המתגייסים.

מחזור גיוסי אוגוסט-ספטמבר ימשיך כסדרו נכון לשלב זה, על פי ההתאמות והנחיות גורמי הרפואה.

"אני רוצה לברך אתכם ביום גיוסכם לצה"ל, ולומר תודה גדולה להורים על הדרך עד כאן", הצהיר ראש אגף כוח האדם, אלוף מוטי אלמוז. "אני מבקש מההורים להיות שותפים מלאים בהקפדה על תהליך הגיוס בתנאי קורונה, לא להגיע ללשכות הגיוס ולעזור לנו לשמור על בריאותם של המתגייסים ועל כושרו המבצעי של צה"ל. בהצלחה לכלל המתגייסים".

"מתגייסים יקרים, בצאתכם לדרך המשמעותית והחשובה שלכם בצה"ל, ובפרט כלוחמים בזרוע היבשה, מאחל לכם הצלחה רבה. במיוחד בתקופה שכזו, בה תתאמנו, תלמדו, תחוו ותתעצבו ובכך תהפכו, הלכה למעשה, שותפים משמעותיים במאמץ להגנת המדינה. היו איתנים, שמרו על ההנחיות, ושאו ברכה חמה", בירך את המתגייסים מפקד פיקוד ההכשרות והאימונים, אלוף מוטי ברוך.

  • כמה עובדות על מתגייסי אוגוסט-ספטמבר 2020:
  • 58.62% מהמתגייסים הם גברים, ו-41.38% מהמתגייסים הן נשים
  • ממוצע גילאי המתגייסים הוא 18.88
  • המתגייס המבוגר ביותר בן 27 ו-6 חודשים, והמתגייס הצעיר ביותר בן 17 ו-6 חודשים
  • במחזור גיוס אוגוסט-ספטמבר 2020 מתגייסים 350 עולים חדשים, מתוכם 223 גברים ו-127 נשים
  • במחזור גיוס אוגוסט-ספטמבר מתגייסים 308 חיילים בודדים
  • מדינות מהן עלו הכי הרבה עולים חדשים וותיקים - אוקראינה, ארצות הברית, אתיופיה, צרפת ורוסיה
  • מדינות מהם עלה מתגייס אחד בלבד - אוסטריה, אורוגוואי, טוניס, לטביה, נורבגיה, פנמה, פרגוואי, קוסטה ריקה ושווייץ
  • 3.62% ממתגייסי אוגוסט-ספטמבר 2020 הם יוצאי מכינות ושנות שירות
  • השמות הנפוצים ביותר אצל הבנים הם - דניאל, עמית, איתי, עידו, רועי, תומר, גיא, יובל, עומר ואורי

  • בקרב הבנות, השמות הנפוצים הם נועה, עדי, יובל, שחר, שירה, עמית, מאיה, רוני, עדן ושקד