מעמד הוקרה עם מובילי המאבק נגד הסרט 'ג'נין ג'נין' בראשות הרמטכ"ל

21.12.22
מערכת את"צ

מעמד הוקרה עם מובילי המאבק נגד הסרט 'ג'נין ג'נין', נערך היום (רביעי), בראשות הרמטכ"ל, רא״ל אביב כוכבי, ובהשתתפות סגן הרמטכ"ל, אלוף אמיר ברעם, ראש אגף המודיעין, אלוף אהרון חליוה, הפרקליטה הצבאית הראשית, אלופה יפעת תומר ירושלמי, המשפחות השכולות של נופלי ממבצע 'חומת מגן', ומובילי המאבק הציבורי והמשפטי נגד הסרט 'ג'נין ג'נין'.

כחלק ממעמד ההוקרה, הוזמנו מובילי המאבק ללשכת הרמטכ"ל שבקריה על מנת להביע בפניהם את ההערכה על מאבקם ואת התמיכה בהם. 

במהלך המעמד סקרה הפרקליטה הצבאית הראשית את אבני הדרך המרכזיות למאבק, לאחר מכן התקיים שיח של מובילי המאבק על המשך הצעדים במאבקם. ראש אגף המודיעין, אלוף אהרון חליוה והמשפחות השכולות נשאו דברים בנושא.

בסיום המעמד נשא הרמטכ"ל דברים על חשיבות המאבק הציבורי והמשפטי לאסור את הקרנת הסרט והודה למובילי המחאה על פועלם.

ההחלטה לאסור על הקרנת הסרט בישראל עושה צדק עם לוחמי צה"ל, הפועלים באופן יומיומי להגנת המדינה ולשמירה על ביטחון המדינה ותושביה, תוך הקפדה על ערכי צה"ל.

"ראשית אני רוצה להביע הערכה ולומר תודה על חלקכם במיגור הטרור הפלסטיני במהלך מבצע חומת מגן", אמר הרמטכ״ל, "שנית, הכרעות מוסריות מתקבלות במקום שיש עשייה וחיכוך. כך היה בסמטאות בג'נין ובקסבה של שכם".

"היום כמו אז, חיילי צהל פועלים במציאות מורכבת, בסביבה עירונית ועוינת", הוא המשיך, "אז אתם פעלתם באופן מקצועי וערכי וכך גם כיום פועלים לוחמי צהל. אלפי פעולות מתבצעות מדי יום באופן מקצועי וערכי".

"מאות מבצעים משיגים את מטרתם תוך הסבת נזק מזערי לבלתי מעורבים ורק כשאין ברירה. ואין צבא בעולם שהיה תוקף כמונו במקום הכי צפוף בעולם, בעזה, 200 מטרות ב-55 שעות עם פגיעה מינימלית בבלתי מעורבים וחסרת תקדים ביחס המזערי בין פגיעה באויב לבין פגיעה בבלתי מעורבים".

"חופש הביטוי אינו נותן לגיטימציה לחופש הביזוי כפי, שניסו לפגוע שמם הטוב של הלוחמים מהקרב בג׳נין באמצעות סרט שקרי ומסולף", הוסיף הרמטכ"ל, "החלטת ביהמ״ש לדחות את הערעור ואמירת השופט עמית כי הסרט ׳כולל שקרים ובדותות המהווים לשון הרע על חיילי צה"ל׳ מדברות בעד עצמן".

"במאבק הגדול הזה יש אחוות לוחמים שחשובה מאוד להמשך קיומה של מדינת ישראל", ציין אלוף חליווה, "יש כאן הקפדה והתעקשות על ערכים יהודיים וישראליים חשובים, יש כאן ליווי משפחות שכולות המהווה ערך אדיר בפני עצמו - ידע כל לוחם בצה"ל שלנצח נהיה שם בשבילו".

"יותר מכבודו של צה"ל וכבודה של מדינת ישראל זוהי דמותנו הערכית-מוסרית ואני חושב שאין חשוב מכך בחייו של עם ישראל", הוא הדגיש, "אני רוצה להודות לכל מי שלקח חלק במאבק – תרומתכם חשובה ואמיתית לחוסנה ולביטחונה של מדינת ישראל, תודה לכולם".

"צה"ל נלחם להגנת שלום המדינה, תושביה ואזרחיה, והוא עושה כן במכלול זירות ומימדים",הדגישה האלופה תומר-ירושלמי, "הזירה המשפטית היא אחת מזירות אלו: היא משפיעה על אופן הפעולה של צה"ל, המקפיד על לחימה בהתאם לדין".

"ואולם הזירה המשפטית היא גם זירה שבתוכה מתנהלת לחימה – לוחמת משפט, לשמירת חופש הפעולה של צה"ל ושמם הטוב של לוחמיו", היא המשיכה, "אנו גאים להיות צבא, ששמירת דיני הלחימה היא נר לרגליו וחקוקה עמוק בכור מחצבתו. צבא שמחנך את לוחמיו להילחם תוך שמירת ערכי טוהר הנשק, אך בה בעת מגבה את לוחמיו ונלחם עמם, שכם אל שכם, לשמירת שמם הטוב".

"לפני שבועיים החליט בית המשפט העליון, לאשר פסק דין מחוזי חשוב, שאסר על הקרנת הסרט 'ג'נין ג'נין' בישראל", הדגיש עורך דין ישראל כספי, חבר נציגות הלוחמים והמשפחות השכולות של הקרב בג׳נין,"בשמחה גדולה, קיבלו 2,000 לוחמי הקרב ומאות בני המשפחות השכולות את ההחלטה".

"אנחנו הלוחמים נקראנו בצווי שמונה לקרב, לחמנו בקרב קשה וניצחנו, ו-23 מחברינו נהרגו. אתם הייתם קרן אור שחיממה את לבנו עד מאד, היטבתם להבין שאל לה למדינה ולצבאה לאפשר שכך הדברים ימשכו, ופעלתם בכל כוחכם איש איש בדרכו, לסייע לנו ולהיענות לצרכינו".

"גם הטקס הזה, בראשות הרמטכ"ל, מרומם את ליבנו ואת נפשנו", הוא הסיף, "אנחנו, גם הלוחמים, ובמיוחד בני המשפחות השכולות, צריכים מאוד את החיבוק, את העמידה שכם אל שכם במאבק הקשה שנגזר עלינו, ואתה מבחינתנו עשית את המעשה הנכון, את מה שציפינו לו בכל מאודנו, תמכת בנו בלי אולי ובלי אבל. אשרנו שזכינו - ביחד ניצחנו, וביחד נמשיך עד שפסק הדין הזה יהיה חלוט וסופי". 

"אני שלחתי את בני עמית לצבא כשאני יודעת שיהיה לו גיבוי מהצבא", אמרה גאולה בוסידן, אמו של רב סמל עמית בוסידן ז"ל, "אחרי 19 שנים אני יכולה להגיד שהתפנית בכל מה שעברנו הייתה כשאתה הרמטכ"ל אמרת את הדברים הנחושים והחד משמעיים בטקס סיום קורס הקצינים במצפה רמון".

"אני כאמא יחד עם כל האמהות ללוחמים שולחות את הדבר הכי יקר לנו – הילדים שלנו, עבור המשפט ׳תדע כל אם עבריה שמסרה גורל בנה לידי מפקדים ראויים לכך׳".

"חשוב לנו שהילדים שלנו ירגישו שיש להם גיבוי ושיש מי שדואג להם, הצבא הוא האמא והאבא של הילדים שלנו", הוסיפה לסיום, "עבור העם הזה, עבור המדינה הזאת ועבור הזהות היהודית והערכים עליהם חונכנו, אנחנו פה ואנחנו ממשיכים. יש לנו נוער מדהים, אנשי צבא מדהימים, ויש לנו מדינה מדהימה".