יש לעדכן את המפקדים האישיים ואת נגד הלוגיסטיקה של היחידה בכל חוסר בפריט לבוש והם ידאגו לספק מענה חלופי עד להגעת הציוד החדש.
תוכנית העבודה של צה״ל ל-2022 יוצאת לדרך
מהרחבת מעטפת תנאי השירות, דרך קידום מעבר צה״ל דרומה, ועד להאצת ההיערכות והמוכנות המבצעית. תא"ל אייל הראל, רח"ט התכנון, עושה לנו סדר בבשורות העיקריות של תוכנית העבודה לשנה הקרובה
לאחרונה אושרה על ידי הרמטכ"ל, רא"ל אביב כוכבי, תוכנית העבודה של צה"ל לשנת 2022, על רקע אישור התקציב לשנים 2021-2022 בנובמבר האחרון.
תוכנית העבודה היא בעצם תרגום מעשי של חזון צה"ל ומטרותיו, בראי האתגרים וההזדמנויות העומדים בפניו ובפני מדינת ישראל.
התוכנית כוללת בשורות רבות במגוון תחומים אשר ישפיעו על כלל משרתי צה"ל מהשנה הנוכחית, ויקדמו את בניין כוחו של צה"ל להתמודדות מול האתגרים בזירות השונות. היא נגזרת מהתוכנית הרב שנתית 'תנופה' ומתהליכי תכנון עמוקים ורב-תחומיים שהובלו על-ידי חטיבת התכנון שבאגף התכנון ובניין הכוח הרב-זרועי.
התוכנית מחולקת לשישה מישורים:
- אנשים - השנה תצא לדרך תוכנית "אנשים 2.0" - תוכנית רחבת היקף המהווה את המצפן לטיפול ולטיפוח כוח האדם בצה"ל, על כלל האוכלוסיות שבו:
- הגדלת דמי הקיום לחיילי החובה ב-50%.
- מהפכת המיון והשיבוץ - עדכון אופן מדידת יכולות המלש"בים, הרחבת מעגלי השירות, העמקת שיתופי הפעולה עם הרשויות המקומיות, פתיחת מרכזי מיון חדשים בפריפריה, שילוב נשים בלוחמה, הגדלת היקף ההכשרות הטכנולוגיות ועוד.
- השקעה ברווחת המשרתים, בדגש על לוחמים - השקעה משמעותית בתשתיות ברמת הפלוגה (תשתיות תקשורת, מחשוב, פנאי ועוד).
- הגדלת היקף התמריצים ותוכניות השירות, על מנת להשאיר את הטובים והמתאימים ביותר בכלל המערכים.
- תוכנית 'מילואים בתנופה' העוסקת בהגדלת כשירות ולכידות מערך המילואים ובהרחבת התגמול וההוקרה.
- חווית המשרת - כחלק מאסטרטגיה רוחבית לשיפור תנאי הפרט, נערכים מספר מהלכים:
- 'מהפכה במטבח' - תוכנית של חיל הלוגיסטיקה לשיפור בתחום המזון וההסעדה, במסגרתה יתבצעו שיפוצים משמעותיים במטבחים ובחדרי האוכל (בדגש על יחידות קצה), יופעלו מכונות חדשות בכלל המטבחים, יוגדל היקף נגדי המטבח ותתבצע העמקה בהכשרה שלהם, ויושקעו מאמצים רבים יותר בכמות ובאיכות המזון. התוכנית צפויה להיות מיושמת במלואה עד סוף השנה.
- מערך היסעים מחודש ומבוסס דיגיטלית – הרחבה משמעותית של מערך ההיסעים, והשמת ההסכם שנחתם בין צה"ל ומשרד הביטחון לבין משרד התחבורה. מדובר ברפורמה בשירותי התחבורה בצה"ל שצפויה להקל על עומסי התחבורה הציבורית, תוך חיזוק מערך היסעים עצמאי ללוחמים.
- שיפור תשתיות רוחבי, בדגש על המוצבים ועל מחנות האימונים.
- מוכנות:
- הרחבה משמעותית של כמות האימונים ואיכותם - בשירות סדיר ובמילואים. מופע המוכנות המרכזי לשנת 2022 הוא תרגיל 'חודש מלחמה' שנדחה עקב מבצע 'שומר החומות'. זהו תרגיל מטכ"לי ראשון מסוגו שידמה מצב של לחימה בכל החזיתות ויאפשר בחינה יסודית ומעמיקה של תפיסת ההפעלה לניצחון, המורכבת משלושה מאמצים: תמרון רב-מימדי בשטח האויב, מהלומות תקיפות עוצמתיות באש ובסייבר, והגנה רב-ממדית.
- "מגן הצפון" - הקמת מכשול טכנולוגי מתקדם בגבול הצפון וחיזוק המיגון האזרחי ב-21 יישובים סמוכי גדר.
- האצת המוכנות למעגל שלישי.
- מענה לנושאים לאומיים:
- תחילת יישום מעבר אגף התקשוב ואגף המודיעין לנגב, תוך כדי גיבוש והתווית מעטפת טכנולוגית, תשתיתית ולוגיסטית למשרתים.
- מעורבות צה"ל ומשטרת ישראל באתגרי ביטחון פנים בנגב, בדגש לגבולות ולהגנת מחנות צה"ל.
- הרחבה משמעותית של יכולות צה"ל:
- תוכנית 'תנופה בריבוע' - האצה של מרכיבי בניין הכוח בתוכנית הרב-שנתית 'תנופה': דיגיטל, סייבר, קטלניות הכוחות הלוחמים, קידום יכולות התקפה והגנה רב-מימדיות ורב-זרועיות ועוד.
- קליטת סד"כ חדיש ומתקדם - מטוסי קרב, ספינות שטח, טנקים ונגמ"שים. במקביל, התנעת עסקאות ארוכות טווח להמשך הצטיידות בעשור הקרוב.
- התנעת תוכנית לייזר לאומית - שכבת הגנה נוספת מפני איומי טילים תלולי מסלול, בשיתוף פעולה הדוק עם התעשיות הביטחוניות.
- מהלכי השתנות והתייעלות:
- השתנות היא 'צו השעה' - המשך הובלת תוכנית ההשתנות הפנימית וקידום חשיבה כלכלית, להגברת האפקטיביות המבצעית ולקידום יכולות חדשות.
- הגברת מעורבות צה"ל בשימוש באנרגיות מתחדשות ובאתגר האקלים - הקמת שדות PV (מתקנים לאגירת אנרגיה), החלפת מערכות תאורה, חימום ומים בזבזניות, המשך קיום עמ"ט של צוות משותף לאג"ת ולאגא"ס שמטרתו למפות את המשמעויות, האתגרים וההזדמנויות למול שינוי האקלים על כלל הרבדים.