יש לעדכן את המפקדים האישיים ואת נגד הלוגיסטיקה של היחידה בכל חוסר בפריט לבוש והם ידאגו לספק מענה חלופי עד להגעת הציוד החדש.
כך נראו השבועיים האינטסיביים ב״אגרוף המחץ״
התרגיל הצה"לי 'אגרוף המחץ', הגיע לסיומו. בשבועיים האחרונים תרגל צה"ל את כוחותיו, בסדיר ובמילואים, מהמפקדה הכללית ועד היחידות המבצעיות, מכלל הפיקודים, הזרועות והאגפים. תרגיל 'אגרוף המחץ' דימה התמודדות עם האתגרים המבצעיים של זירות המבצעים ובמספר זירות במקביל.
התרגיל, שהובל על ידי אמ"ץ, תוה"ד ומנהלת התרגילים המטכ"לית של פיקוד ההכשרות והאימונים, נפתח במעבר ממצב שגרה למצב חירום בכדי לבחון את הפעולות ביחידות המבצעיות והמפקדות, ולתרגל את יחידות הסדיר והמילואים. שלב זה כלל את ניודן של מספר יחידות ממחנות הקבע למרחב התרגיל.
התרגיל ארך כשבועיים, כאשר בשבוע הראשון התקיים תרגיל אוגדתי של עוצבת "הגליל" (91) – במסגרתו, תורגלו בשלב הראשון תרחישי הגנה עם כוחות רבים לאורך חזית לבנון, ובשלב השני יצאה האוגדה לתרחישי התקפה נרחבת.
במקביל, חיל האוויר תרגל פתיחת לחימה עצימה, תרחישי הגנה אווירית מורכבים הכוללים אלפי יירוטים, מתארי תקיפה אסטרטגית בעומק האויב - בזירה הצפונית כולה, השגת עליונות אווירית באזור ותקיפה מאסיבית וקטלנית של אלפי מטרות איכות, בשימוש של כלי טייס רבים מכלל המערכים.
בשבוע השני, התקיים תרגיל דו אוגדתי של עוצבת "געש" (36) ועוצבת "הגליל" (91) – במסגרתו, בוצע תרגול לחימה רב-זרועית בשדה קרב של כוחות האוגדה הכוללים חי"ר, שריון, הנדסה ואש בשיתוף כוחות אוויר, מודיעין ותקשוב.
בשבוע זה, חיל האוויר התמקד בסיוע ובשותפות בתמרון ותרגל תרחישי הטסת כוחות, אספקה לוגיסטית בהיטס וסיוע באש לטובת התמרון. במהלך כל השבוע, חיל האוויר המשיך לתרגל תקיפות עומק נרחבות במספר זירות.
לאורך כל התרגיל תרגלו כלל מפקדות הפעלת הכוח הראשיות את תוכניות המלחמה.
פיקוד הצפון תרגל את מערכת הפיקוד והשליטה בהפעלת מאמצי התמרון, המודיעין והאיסוף, האש הרב זרועית, העורף, המנהלה, תוך בחינת אמצעים טכנולוגיים חדישים.
זרוע הים ביצעה תרגול לחימה במתאר רב זירתי, בו לקחו חלק עשרות כלי שייט, בדגש על יכולות תקיפה והגנה, הגנת גבולותיה הימיים של ישראל ושמירה על ריבונותה ואבטחת נתיבי השייט.
באגף המודיעין תורגל מאמץ האיסוף והפקת המודיעין ואותגרו יכולות סגירת מעגלי המודיעין במתאר רב זירתי, בכדי לאפשר אפקטיביות מירבית. בתרגיל הופללו מאות מטרות אמת חדשות בזירות הלחימה.
אגף התקשוב וההגנה בסייבר תרגל לחימה בממד הספקטרום והסייבר. בתחום ההגנה בסייבר, תורגלו תקיפות המדמות איומי סייבר רלוונטיים על רשתות ונכסי צה״ל.
פיקוד העורף תרגל תוכניות אופרטיביות במרחב האזרחי ואת המאמץ לשמירה על רציפות תפקודית ולהצלת חיים בעורף. במהלך התרגיל, נבחנה לראשונה מתכונת הפצת הנחיות מצילות חיים באמצעות טכנולוגיית "Cell Broadcast".
אגף אסטרטגיה ומעגל שלישי תרגל את התכנון האסטרטגי של המערכה, את התיאום הבינלאומי עם צבאות זרים.
במהלך התרגיל ניהל אגף המבצעים את "שעון הלחימה" ופיקד על התהליכים המבצעיים במפקדות הראשיות במטה הכללי, כחלק משיפור ותרגול המערכת המבצעית ומוכנותה למלחמה.
בפיקוד המרכז והדרום תורגלו מגוון תרחישים מבצעיים עצימים ולחימה בטרור, כגון פיגועי ירי וחדירות מחבלים. במסגרת התרגיל, הושם דגש בפיקוד המרכז על מאמץ חיזוק ההגנה של תושבי יהודה ושומרון.
כמו כן, כחלק משיתוף הפעולה של המרכז הלאומי לאימונים ביבשה וצבא ארצות הברית, כוחות אמריקאים מפיקוד המרכז של צבא ארצות הברית לקחו חלק בתרגיל לצד כוחות יבשה של צה"ל. גדוד ARSENT האמריקאי חבר לכוח חטיבה 7 של עוצבת 'געש' (36), ולראשונה, לקחו חלק משמעותי בתרגיל ישראלי תחת פיקודו של מפקד חטיבה 7 ולצד כוחות צה"ל.
לכל אורך תכנון התרגיל וביצועו, נוהל תהליך תחקור ולמידה שמטרתו שיפור המוכנות של צה״ל וביצועיו. התהליך כלל פעולות תחקור ולמידה של המפקדים בכלל הדרגים והמפקדות, לרבות מופעי למידה מטכ״ליים שבועיים והקמת צוותי תחקור בראשות מפקדים בכירים. במסגרת התרגיל, התקיימו שני בחני רמטכ"ל שעמדו על יכולת המערכת בצבירת כוחות ובמוכנותם.